Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Svečano otvorenje obnovljene zgrade

09 Tra 2016
2105 times

U prijepodnevnim satima danas, 21. rujna 2010. godine na platou ispred Osnovne škole Vareš upriličena je svečanost povodom rekonstrukcije škole koja je trajala tijekom ljetnih raspusta 2009. i 2010. godine. Sredstva za obnovu u ukupnom iznosu od 740.000 USD osigurao je Ured zasuradnju u oblasti odbrane (ODC) Ambasade SAD-a u BiH. Radove na rekonstrukciji i ugradnji elektro instalacija, komunikacijskog i sigurnosnog sustava u školi izvodili su pripadnici Nacionalne garde i američke vojske iz država Texas, Maryland i Idaho u suradnji s pripadnicima Oružanih snaga BiH. Njegova ekscelencija Patrick Moon,ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini u svom govoru posebno je istaknuo da je ponosan na pripadnike nacionalne garde koji su neumorno radili na obnovi škole i zajedno sa vojskom BiH stvorili uvjete za obrazovanje djece u sigurnom i ugodnom ambijentu.
Načelnik Zajedničkog stožera OS BiH general-pukovnik Miladin Milojčić također je pozdravio sve prisutne i u svom govoru rekao da je vojska iz BiH zajedno s američkom vojskom uradila slične projekte obnove školskih zgrada u općinama Foča i Vlasenica.Okupljenima se obratio i direktor Osnovne škole Vareš Muris Parić koji je zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali u obnovi škole.
Vareški načelnik Hamdo Fatić je uz zahvale uručio i tzv. „vareškog Oscara“ – statuu livca američkom ambasadoru, te prigodne zahvalnice zapovjednicima OS BiH i Nacionalne garde američke vojske.
Brojen zvanice, među kojima je bila i Zdenka Merdžan – ministrica obrazovanja znanosti kulture i sporta zeničko dobojskog kantona, predstavnici Pedagoškog zavoda Zenica, Terenskog ureda OESS-a iz Zenice,  uveličale su ovaj događaj. U zabavnom dijelu programa vareški osnovci su se gostima predstavili s nekoliko skladbi školskog zbora i nastup folklorne skupine.

Last modified on Subota, 09 Travanj 2016 22:52
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 9394

Jučer 7986

Ovaj Tjedan 30687

Ovaj Mjesec 197342

Ukupno 13764494

Currently are one guest and no members online