Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Uspješan vikend naših nogometaša

10 Tra 2016
2037 times

U drugom kolu kvalitetne lige Ze-Do kantona za predpionire i pionire naši najmlađi nogometaši iz NK Vareš  su gostovali dana

08.09.2012. godine u Zenici gdje su, pod vodstvom trenera Anela Muftića i Mirze Ajanovića,  odmjerili snage se vršnjacima iz FK Rudar Zenica.  U utakmici predpionira vareški pjetlići su pokazali pravu snagu i znanje, te deklasirali zenički Rudar rezultatom 7-2.  Golove za naš tim su postigli Dženan Osmanović ( 5 komada), Sajo  Musa (1) i Alen Odobašić (1). Odličnu partiju su pružili i ostali nogometaši a među boljima je još bio i Zukić Elvis, koji je imao 5 asistencija, a dobru partiju su pružili i Dino Imamagić, i drugi.   Pioniri NK Vareš su na gostovanju u Zenici također savladali odgovarajuću ekipu Rudara iz Zenice, a strijelci za našu ekipu su bili Andrej Malbašić i Nisad Hrvat. Iako su pred kraj utakmice imali i igrača manje, naši pioniri su uspjeli zabilježiti vrijednu pobjedu. Kadeti NK Vareš, su u okviru drugog kola omladinske lige Ze-Do kantona dočekali na stadionu u Vareš Majdanu vršnjake FK Rudara iz Breze. Na teškom i tvrdom terenu naši momci su pružili odličnu partiju te sa 5-0 ispratili goste iz Breze kući. Golove za kadete su dali Adem Maslo, Faruk Brkić, Amir Gondžo i  Eldin Velić  2 gola. Juniori NK Vareš, su u okviru drugog kola omladinske lige Ze-Do kantona, pod vodstvom trenera Vernesa Brkića, dočekali na stadionu u Vareš Majdanu juniore FK Rudara iz Breze. Da bi ovo kolo i vikend bili u potpunosti uspješni potrudili su se i naši juniori koji su rezultatom 2-0 savladali brezansku ekipu. Golove za naš tim su dali Amar Beganović i Belmin Šehić, a i svi ostali nogometaši su pružili dobru partiju.  Bravo za sve naše ekipe, momke i trenere! (tekst Nusret Muftić)

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6630

Jučer 8185

Ovaj Tjedan 33702

Ovaj Mjesec 193765

Ukupno 13978209

Currently are 127 guests and no members online