Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Mladi volonteri Crvenog križa na natjecanju u Zenici

10 Tra 2016
2374 times

Dana 12.05. 2012. godine održano je kantonalno natjecanje ekipa volontera osnovnih i srednjih škola

u poznavanju prve pomoći. Volonteri Crvenog križa svoje znanje i vještine pokazali su u parku restorana Tapas u Zenici.  Općinu Vareš predstavljala je ekipa volontera u sastavu: Merisa Hožbo, Nejla Šišić, Adna Operta, Edin Brkić, Sedin Mušanović i Medina Bejtulai, a njihovo voditelji bili su predsjednik općinske organizacije Crvenog križa Vareš Omer Džindo i glavna medicinska sestra Doma zdravlja Vareš Taiba Brkić. Prijevoz do Zenice osigurao je općinski načelnik.
Ukupno je na natjecanju bilo 10 ekipa srednjih škola i 11 ekipa osnovnih škola s područja ZDK, a natjecali su se na 6 poligona gdje su demonstrirali pružanje prve pomoći u raznim situacijama. Prvi poligon – pomoć bebi i odrasloj osobi u besvjesnom stanju u pružanu vještačkog disanja; drugi poligon – pomoć osobi koja je pala s drveta s nepoznatim stupnjem ozljeda; treći poligon – pomoć djetetu alergičnom na ujed pčele; četvrti poligon – pomoć osobi s napadom epilepsije; peti poligon - pomoć osobi s dijabetesom i šesti poligon – pomoć unesrećenim i trudnici u prometnoj nesreći. Za sve sudionike priređen je ručak, a nakon ručka uslijedilo je uručenje zahvalnica i proglašenje najboljih ekipa. Ekipa volontera prve pomoći Vareš u konkurenciji od 21 škole zauzela je 4. mjesto, što je jako dobar uspjeh. Iskrene čestitke!

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3144

Jučer 8185

Ovaj Tjedan 30216

Ovaj Mjesec 190279

Ukupno 13974723

Currently are 107 guests and no members online