Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ina Likić na priremama u Italiji

17 Pro 2020
492 times

Naša sugrađanka Ina Likić, aktualna mlada reprezentativka BiH u alpskom skijanju, trenutno je na pripremama za nadolazeću sezonu u planinskom mjestu Solda, u pokrajini Veneto na sjeveru Italije.

Inače, od ove godine Ina je aktivna članica skijaškog kluba Naš Tim Sarajevo.

Naš Tim nastupa na svim natjecanjima u organizaciji Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine, kao i na međunarodnim natjecanjima u zemljama okruženja. U okviru ovog programa i uz nadzor profesionalnih i stručnih kadrova, vršimo pripreme i obuku skijaša, neophodnu za postizanje rezultata.

Kako doznajemo, Ina ove sezone uporno trenira s najboljim bh. trenerom Rejmonom Horom. Trener Horo je sudjelovao na Olimpijadi u u Albertvillu, bio je član omladinske reprezentaciji Jugoslavije i jedan je od najcjenjenijih nekadašnjih natjecatelja u bh. skijanju.  Rejmon je svoju karijeru nastavio kao trener ski klubova u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, a u proteklih nekoliko godina bio je glavni trener bh. skijašice Elvedine Muzaferije.

Osim toga, Ina je bila dio bh. alpskog skijaškog tima za natjecatelje uzrasta do 16 godina koji su imali čast trenirati i učiti od svjetskog šampiona Ivice Kostelića. U organizaciji Skijaškog kluba Naš Tim upriličeni su trening kampovi i edukativne radionice koji su realizirani na austrijskim glečerima (Hintertux), a prošlog mjeseca Ivica Kostelić je na Bjelašnici upoznao naše prirodne i tehničke resurse.

Vjerujemo kako će naša Ina i ove sezone nastaviti dominaciju na skijaškim stazama i razveseliti nas dobrim rezultatima i pobjedama. Sretno!

  • Inapripreme-8
  • Inapripreme-7
  • Inapripreme-6
  • Inapripreme-5
  • Inapripreme-4
  • Inapripreme-3
  • Inapripreme-1
  • Inapripreme-2

 

 

Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2179

Jučer 6051

Ovaj Tjedan 20096

Ovaj Mjesec 144392

Ukupno 9598836

Currently are 256 guests and no members online