Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Veliki problemi posljedica snježnih padavina u Varešu

28 Pro 2020
2557 times

Snijeg koji je na području općine Vareš padao više od 24 sata neprestano, a počeo 25. prosinca u popodnevnim satima,

donio je brojne probleme u mnogim segmentima života u našoj lokalnoj zajednici.

Težak snijeg prekinuo je električne vodove prema svim vareškim selima, a najveći problem je prekid napaja crpnih stanica vodova Oćevija koji grad opskrbljuje vodom. Stanovnici grada Vareša bez pitke vode su od subote popodne.

Ekipe Elektrodistribucije su na terenu, u pomoć su im priskočile i kolege iz RJ Elektrodistribucije iz susjednih općina i prioritet im je tijekom dana otkloniti kvarove na dalekovodima prema Oćeviji, kako bi stanovnici Vareša dobili što prije pitku vodu, doznajemo iz "Elektrodistribucije", radna jedinica Vareš.

Također, iz JKP Vareš javljaju da je bez napajanja el. energijom i vodovod Lalića Mlin, te su samim tim stanovnici MZ Pržići, Daštansko, Višnjići i Tisovci bez pitke vode.

Težak i mokar snijeg napravio je dosta štete na drveću, jučer je bilo oborenih stabala na putnim komunikacijama kroz planinu Zvijezdu, a doznajemo i da je stablo smrče palo na jednu kuću prema selima Zarudje i Strica, te oštetilo dio krovišta i fasadu.

Regionalni dio puta na području naše općine je očišćen i prohodan. Gradske i prigradske ulice su očistili djelatnici Javnog komunalnog poduzeća Vareš.

Putevi koji vode prema vareškim selima prvog pripriteta također su očišćeni i prohodni, trenutno se radi na čišćenju seoskih putevi ostalih prioriteta.

  • snijeg-problemi-7
  • snijeg-problemi-6
  • snijeg-problemi-5
  • snijeg-problemi-4
  • snijeg-problemi-3
  • snijeg-problemi-2

Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 8416

Jučer 7986

Ovaj Tjedan 29709

Ovaj Mjesec 196364

Ukupno 13763516

Currently are 179 guests and no members online