Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Osnovna škola Vareš počela koristit Office 365 platformu

01 Velj 2021
1348 times

Doba epidemije Corona virusa stavilo je i pred škole nove izazove. Zbog zaštite zdravlja učenika i učitelja osnovne i srednje škole

bile su prinuđene na nekoliko mjeseci zatvoriti vrata škole za učenike i učitelje, a to nije mimoišlo ni Osnovnu školu „Vareš“ u Varešu iz koje nam danas stiže lijepa vijest.

Kako učenici ne bi bili uskraćeni za njihovo pravo na obrazovanja, organizirana je za njih u ožujku, travnju, svibnju i lipnju 2020. godine konzultativna nastava uz primjenu informacijsko- komunikacijskih tehnologija prema Uputama Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK. Nastava se u OŠ ,,Vareš“ u Varešu izvodila preko viber grupa i fb grupe škole.

Školske 2020./2021. godine resorno Ministarstvo donijelo je odluku o održavanju online nastave putem platforme Office365 kako bi svi učenici ZDK imali jednake uvjete za rad i učenje. Prva faza u ovom poduhvatu bila je registriranje škola na određenu domenu i platformu Office365. Nakon dobivenih pristupnih podataka pokrenuta je registracija učenika i učitelja na platformu. Potom je organizirana obuka (webinari) za korištenje platforme  za 3 ciljane skupine - učenike, roditelje i učitelje od strane Ministarstva za obrazovanje, nauku , kulturu i sport ZDK.

Sve je to urađeno iz potrebe za jedinstvenom platformom radi ujednačene organizacije i realizacije online nastave na razini Kantona kao i potrebe za povećanjem razine digitalnih kompetencija sudionika odgojno-obrazovanog procesa.

Od II. polugodišta OŠ ,,Vareš“  zvanično počinje koristiti platformu Office 365 za održavanje online nastave za učenike koji nastavu slušaju od kuće.

Kako bi olakšala rad i stvorila još bolje uvjete, kako u redovitoj, tako i u online nastavi, škola se odlučuje pokrenuti postupak poboljšanja jačine interneta u školi i umrežavanje svih učionica i prostorija u školi s internet mrežom. Provedeno je niz aktivnosti i taj postupak su uspješno završili u suradnji s BH Telecomom. Škola je sad pokrivena Wi Fi signalom i sve učionice su umrežene s kabelskim internetom.

Našim roditeljima, učenicima i učiteljima želimo uspješan daljnji rad i učenje, kao i dobro zdravlje, poručuju iz Uprave Osnovne škole „Vareš“.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2361

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 21248

Ovaj Mjesec 181311

Ukupno 13965755

Currently are 114 guests and no members online