Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Prolongiran Program obveznog predškolskog obrazovanja

11 Ožu 2021
363 times

Iz Osnovne škole Vareš zamoljeni smo da prenesemo informaciju o prolongiranju Programa obveznog predškolskog odgoja i obrazovanja

na području Zeničko dobojskog kantona, pa samim tim i na području općine Vareš.

S obzirom na izuzetno tešku epidemiološku situaciju, a rade preventivnog djelovanja, suzbijanja i širenja corona virusa (COVID-19), Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i spot Zeničko-dobojskog kantona Vas informira da se realizacija Programa obveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u godini pred polazak u osnovnu školu odgađa do daljnjeg.

Ukoliko i kad se steknu uvjeti za realizaciju Programa, Ministarstvo će donijeti odluku o realizaciji istog o čemu ćete biti blagovremeno obaviješteni. Napominjemo da se, s tim u vezi, i dalje trebate pridržavati svih preporuka Kriznog stožera Federalnog Ministarstva zdravstva, Kriznog stožera Zeničko-dobojskog kantona i kantona i Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, u cilju smanjenja rizika od akutnih respiratornih i drugih infekcija i povećanja opreznosti i higijenskih mjera u svim ustanovama obrazovanja, navodi se na kraju obavijesti koju potpisuje ministar Spahija Kozlić.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1535

Jučer 3620

Ovaj Tjedan 12775

Ovaj Mjesec 69298

Ukupno 10257631

Currently are 239 guests and no members online