Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Najavljujemo – završni koncerti VaClaFa 2021., mladi vareški pijanisti i Damir Imamović

01 Lis 2021
1102 times

U programu zatvaranja Vareš Classic Festivala 2021., u dvorani Radničkog doma možete posjetiti još svega dva sjajna koncerta.

Večeras, 01.10. u 18 sati koncert će održati mladi pijanisti iz Muzičke škole Vareš, a sutra 02.10. u 19 sati koncert će imati Damir Imamović & Friends - "Singer Of Tales"

Organizatori ističu kako za koncert Damira Imamovića u subotu imaju dozvolu za maksimalno 150 ljudi u publici, potrebno je samo predočiti jednu od COVID-19 potvrda: o cijepljenju/vakcinaciji, preboljenju (ne stariju od 6 mjeseci) ili testiranju (ne stariju od 48h, vrijede i antigenski i PCR test)! Molimo Vas da na vrijeme osigurate svoj ulazak, a nezaboravna večer uz sjajnu glazbu je zagarantirana, poručuju.

Donosimo i nekoliko crtica iz životopisa Damira Imamovića, glazbenika koji od zaborava spašava stare sevdalinke.

Odrastajući u glazbenoj sarajevskoj obitelji, Damir je rano upoznao svijet tradicionalne glazbe. Na svoj vlastiti sevdalijski put kreće početkom 2000-ih, ponukan poznanstvom s Farah Tahirbegović, pjevačicom benda Dertum. Prvi album snima 2006., nakon čega slijedi serija nastupa u BiH i susjednim zemljama. Kasnije će ga turneje voditi diljem Europe, do Kine, SAD-a, Mexica, Japana i Indije. Surađuje s glazbenicima kao što su Eric Vloeimans, Greg Cohen, Ivana Đurić, Tamara Obrovac, Vlatko Stefanovski, Vlado Kreslin, Derya Türkan, Jadranka Stojaković, Frenkie, Jelena Popržan, Vasil Hadžimanov, Natsuki Kido, Bachar Khalifa.
Damirov istraživačko-edukacijski rad stoji u temelju njegove muzičke aktivnosti. U okviru vlastitog projekta „SevdahLab“ držao je predavanja i radionice širom svijeta. U Umjetničkoj galeriji BiH u Sarajevu 2015. postavlja veliku multimedijalnu izložbu "Sevdah, umjetnost slobode". Pored nastupa, istraživanja i pisanja o sevdahu, Damir je aktivan i kao autor muzike i tekstova. Piše za kazalište, film, video igre, kao i za druge izvođače.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 8865

Jučer 7978

Ovaj Tjedan 43170

Ovaj Mjesec 133579

Ukupno 13918023

Currently are 250 guests and no members online