Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Amra Fazlić dobitnica Zlatne plakete Unije studenata Univerziteta Džemal Bijedić Mostar

11 Sij 2022
1843 times

Ime naše sugrađanke Amre Fazlić mnogima je poznato, osobito jer je Amra nizala sportske uspjehe i donosila u Vareš medalje osvojene

na brojnim državnim i međunarodnim turnirima u tradicionalnom karateu. No, naša Amra nije samo uspješna sportašica, ona je i izvrsna studentica i za svoje rezultate dobila je veliko priznanje.

Priča nam stiže iz Mostara, gdje je jučer 10. siječnja 2021. godine u amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta “Džemal Bijedić”  upriličena svečana dodjela Zlatnih plaketa Unije studenata za najbolje studente u akademskoj 2020/2021. godini.

Jedna od dobitnica Zlatne plakete je i Amra Fazlić. Jedna je od 13 najboljih.

Na naše pitanje što joj ovo veliko akademsko priznanje znači, Amra kaže: "Početna tačka uspjeha je želja, a vodeći se tom floskulom kroz život, kao rezultat, u svojoj sehari imam mnoga priznanja i nagrade - nekada kao sportista, a danas kao mladi akademski građanin", s ponosom kaže Amra.

Ističe kako je Zlatna plaketa iznimno priznanje i čast.

"Kao diplomiranom studentu Univerzitetskog studija Dizajn interijera, na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru, priznanje “Zlatna plaketa Unije studenata za najbolje studente u akademskoj 2020/21 godini” predstavlja veliku čast i obavezu, na kraju - početka akademskog putovanja. Biti u društvu trinaest najboljih studenata na nivou Univerziteta, mladih i perspektivnih stručnjaka, jeste dokaz da se trud, rad i zalaganje, na kraju, uvijek isplate".

Pitali smo Amru i o njenim planovima u skorijoj budućnosti, a ona kaže: "Kroz dalje školovanje, na diplomskom studiju, nastavit ću dostojanstveno predstavljati sebe, svoj grad Vareš i Univerzitet “Džemal Bijedić” Mostar.
Vjerujem da gradnjom sebe, kao individue mogu doprinijeti društvu i na taj način stvoriti bolju budućnost za nas i generacije koje dolaze".

Nagrade studentima 8 fakulteta i 5 univerzitetska studija uručio je predsjednik Unije studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru Mehmed Proho, a na svečanoj ceremoniji najboljim studentima obratili su se ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNŽ-a prof.dr. Rašid Hadović i rektor Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru dr.sc. Elvir Zlomušica.

U ime redakcije radio Bobovca Amri upućujemo iskrene čestitke na osvojenom priznanju i nadamo se da će se njeni planovi ostvariti.

Ovo je ujedno i poziv svima koji želite sa čitatljima portala radio Bobovca podijeliti lijepe i pozitivne vijesti da nam se javite.

  • Amra-5
  • Amra-3
  • Amra-4
  • Amra-2

Last modified on Utorak, 11 Siječanj 2022 20:24
Rate this item
(2 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6980

Jučer 7691

Ovaj Tjedan 14671

Ovaj Mjesec 105080

Ukupno 13889524

Currently are 209 guests and no members online