Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

U Osnovnoj školi Vareš svečano obilježen Dan državnosti BiH

24 Stu 2022
1920 times

Učenici Osnovne škole Vareš izveli su danas, 24. studenog 2022. godine prigodan program i tako uljepšali veliki dan naše države – Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Vrijedni učenici su uz mentorstvo svojih učiteljica i nastavnika pripremili raznolik i lijep program, koji je započela Ajna Zukan, učenica IX.a razreda vlastitim  stihovima  Ja kao sjećanje, a potom je uslijedilo izvođenje himne BiH.

Voditelji programa Hana i Zoran su kroz prigodne riječi podsjetili sve prisutne na značaj obilježavanja dana državnosti BiH, te istaknuli: „ Naša domovina se zove Bosna i Hercegovina, kroz stoljeća je bila posebna, pa i danas svojom vjerom, kulturom, umjetnošću, književnošću i arhitekturom plijeni pažnju mnogih koji su nam prilazili otvorenog srca. Ljudi u Bosni i Hercegovini su se stoljećima nalazili na razmeđu svjetova, ali su pronalazili pravi put koji vodi ka slobodi, zajedništvu, prijateljstvu, prema pravim istinskim prijateljima. Podsjetimo se -  dana 25. studenog 1943. godine u Mrkonjić gradu je održano zasjedanje ZAVNOBIH-a, na kojem je potvrđena državnost Bosne i Hercegovine. Tada je Bosna i Hercegovina definirana kao jedinstvena i nedjeljiva država u kojoj će svi narodi imati ista prava. Važno je, ponovo se prisjetiti, da je temeljnom odlukom ZAVNOBIH-a Bosna i Hercegovina definirana kao država njenih građana i ravnopravnih naroda Bošnjaka, Hrvata i Srba.“

Rođendan našoj domovini čestitali su učenici nižih razreda na svoj razigrani način, pa su tako učenici prvih razreda, I.1 i  I.a razreda predvođenih učiteljicama Borkom i Melinom izveli recital Što je meni domovina i pjesmu Ima jedna zemlja mala.

Glazbenu čestitku uputili su zajedno zbor Glazbene/ Muzičke škole predvođen nastavnicom Jasminom i zbor Osnovne škole u pratnji sekcije „Gitara“ i nastavnika Sanjina na klaviru, sa skladbom Kad kažeš Bosna, a nakon toga predstavili su se članovi dramsko-recitatorske sekcije predvođeni nastavnicom Mirhom, s recitacijom Ostajte ovdje.

Divan dar domovini pripremili su i članovi literarno-recitatorske sekcije, učenici IX.a i IX.1 razreda, s nastavnicom Aidom, izvevši stihove pod nazivom Nevidljiv u nepoznatom čija je autorica Ajna Zukan, učenica IX.a razreda. Učenici petog razreda s učiteljicom Vedranom predstavili su se kroz igrokaz Sloboda. Učenici trećeg razreda predvođeni učiteljicom Amrom izveli su glazbeni performans uz sevdalinku Bosno moja.

Članovi literarno-recitatorske sekcije, s nastavnicom Aidom, predstavili su se i stihovima pjesme Bosni mojoj, koju je napisala Amila Pajt, učenica IX.a razreda.

Učenik šestog razreda Muzičke škole, Mevludin Karamustafić, odsvirao je Preludij u c-molu Johanna Sebastiana Bacha, predvođen nastavnicom Selmom. Na kraju programa, članovi glazbene sekcije s nastavnikomIgorom, izveli su pjesmu Zemljo moja.

Svoju ljubav prema domovini učenici su izrazili na način kako to najbolje znaju i bilo je zaista lijepo pogledati i poslušati cijeli program, koji je bio posvećen Danu državnosti BiH i razvijanju domoljublja kod učenika koji predstavljaju budućnost naše domovine. Svim građanima Bosne i Hercegovine sretan Dan državnosti naše domovine Bosne i Hercegovine, poručili su na kraju učenici Osnovne škole Vareš.

dan-drzavnosti-OS-74
dan-drzavnosti-OS-73
dan-drzavnosti-OS-72
dan-drzavnosti-OS-71
dan-drzavnosti-OS-70
dan-drzavnosti-OS-69
dan-drzavnosti-OS-68
dan-drzavnosti-OS-67
dan-drzavnosti-OS-66
dan-drzavnosti-OS-65
dan-drzavnosti-OS-64
dan-drzavnosti-OS-63
dan-drzavnosti-OS-62
dan-drzavnosti-OS-61
dan-drzavnosti-OS-60
dan-drzavnosti-OS-59
dan-drzavnosti-OS-57
dan-drzavnosti-OS-58
dan-drzavnosti-OS-56
dan-drzavnosti-OS-55
dan-drzavnosti-OS-53
dan-drzavnosti-OS-54
dan-drzavnosti-OS-52
dan-drzavnosti-OS-51
dan-drzavnosti-OS-50
dan-drzavnosti-OS-49
dan-drzavnosti-OS-47
dan-drzavnosti-OS-48
dan-drzavnosti-OS-46
dan-drzavnosti-OS-45
dan-drzavnosti-OS-44
dan-drzavnosti-OS-43
dan-drzavnosti-OS-42
dan-drzavnosti-OS-41
dan-drzavnosti-OS-40
dan-drzavnosti-OS-39
dan-drzavnosti-OS-37
dan-drzavnosti-OS-38
dan-drzavnosti-OS-36
dan-drzavnosti-OS-35
dan-drzavnosti-OS-34
dan-drzavnosti-OS-32
dan-drzavnosti-OS-33
dan-drzavnosti-OS-31
dan-drzavnosti-OS-30
dan-drzavnosti-OS-29
dan-drzavnosti-OS-28
dan-drzavnosti-OS-27
dan-drzavnosti-OS-26
dan-drzavnosti-OS-25
dan-drzavnosti-OS-24
dan-drzavnosti-OS-23
dan-drzavnosti-OS-22
dan-drzavnosti-OS-21
dan-drzavnosti-OS-20
dan-drzavnosti-OS-19
dan-drzavnosti-OS-18
dan-drzavnosti-OS-17
dan-drzavnosti-OS-16
dan-drzavnosti-OS-15
dan-drzavnosti-OS-14
dan-drzavnosti-OS-13
dan-drzavnosti-OS-12
dan-drzavnosti-OS-11
dan-drzavnosti-OS-10
dan-drzavnosti-OS-9
dan-drzavnosti-OS-8
dan-drzavnosti-OS-7
dan-drzavnosti-OS-6
dan-drzavnosti-OS-4
dan-drzavnosti-OS-5
dan-drzavnosti-OS-2
dan-drzavnosti-OS-3

 

Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3527

Jučer 4915

Ovaj Tjedan 8442

Ovaj Mjesec 138700

Ukupno 13705852

Currently are one guest and no members online