Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Novo kombi vozilo za pacijente Doma zdravlja Vareš

01 Pro 2022
2238 times

Krajem mjeseca listopada ove godine najavio direktor JU Dom zdravlja Vareš prim.dr. Fikret Operta najavio je da je u tijeku procedura oko nabavke novog kombi vozila za potrebe pacijenata vareškog doma zdravlja.

Ova procedura je okončana i danas, 01. prosinca 2022. godine bili smo svjedoci svečanog presijecanja vrpce i predstavljanja novog vozila široj javnosti. Vrijednost  nabavljenog kombi vozila je 63.880, 83 KM i svakako će koristiti pacijentima za prijevoz do KB Zenica, osobito onkološkim pacijentima.

„Ovo vozilo nismo kupili na kredit, niti na lizing, nego smo ga kupili vlastitim sredstvima u iznosu 63.880, 83 KM. Dosadašnji kombi koji smo koristili dat ćemo Općini, a Općina će ga onda dat svojim udruženjima za prijevoz. Danas ću ja uručiti taj ugovor načelniku Maroševiću“, istaknuo je direktor JU Dom zdravlja Vareš prim.dr. Fikret Operta.

Prigodom presijecanja vrpce na ceremoniji su se obratili predsjedavajuća Općinskog vijeća Vareš Mahira Brkić istaknuvši: „Prije svega treba pohvaliti sam menadžment Doma zdravlja, kao i sve zaposlenike Doma zdravlja da su iz osobnih sredstava odvojili da kupe ovo auto koje je veoma bitno prije svega za onkološke bolesnike. Ono što me se još više dojmilo je činjenica da staro kombi vozilo doniraju ili poklanjaju jedinstvenom općinskom organu, jer mi iz jedinstvenog općinskog organa i zakonodavne vlasti bi trebali biti na usluzi Domu zdravlja kao javnoj ustanovi, a ovako je ispalo da su oni nama na usluzi. To je jedan nesvakidašnji potez i za svaku pohvalu. Također ono što je veoma bitno za reći da me je direktor Doma zdravlja pitao koliko mi u Općinskom vijeću imamo pritužbi na rad Doma zdravlja ili individualnih pritužbi. Moram biti iskrena i reći da sam veoma sretna što ja kao predsjedavajuća Općinskog vijeća Vareš do sada nisam dobila ni jednu pritužbu na njihov rad i mislim da se svim zaposlenicima Doma zdravlja treba odati počast obzirom kroz što sve prolaze pružajući usluge našim građanima.“

Načelnik Općine Vareš Zdravko Marošević je prigodom obraćanja naveo: “Ovo puno znači. Znači imati sigurno vozilo, efikasno i brzo. Kad uzmemo u obzir koja su vremena, kad je danas cijeli svijet a posebno Europa u krizi, raduje da je naš Dom zdravlja uspio nabaviti kombi vozilo što nije nimalo jednostavno. To posebno pokazuje tu senzibilnost da ono što vama u Domu zdravlja ne treba date za opće dobro, u ovom slučaju Općini Vareš. Odmah sam razmišljao što bi bilo općinsko opće dobro i odlučio kombi dati našem nogometnom klubu i djeci koja danas treniraju, da se mogu prevoziti iz grada do stadiona ili na neke bliže turnire. To je naše ulaganje u sport i razvoj djeteta.“

Šefica obiteljske medicine JU Dom zdravlja Vareš dr. Sanja Savičić izjavila je:“Ovo je veliki značaj za nas i za pacijente koji će imati neki komfor i olakšanu mogućnost dolaska do Kantonalne bolnice u Zenici, s obzirom da mi nemamo nikakvu povezanost tipa javnog prijevoza. Za naše pacijente će ovo biti odlično, jer prethodni kombi koji smo imali je već dotrajao i bez klime, pa možemo reći da će ovo biti veliki pomak i za nas i naše pacijente.“

Glavna sestra JU Dom zdravlja Vareš Arnela Žigić: „Želim pohvaliti menadžment ustanove koji je uspio iz vlastitih sredstava osigurati novce za kupovinu novog kombija. Pacijentima želim da se što prije stabilizira njihovo zdravstveno stanje, da ipak ne moraju koristiti kombi.“

Općina Vareš je izmirila svoja dugovanja prema JU Dom zdravlja Vareš za 2020. i 2021. godinu u ukupnom iznosu 18.500 KM, a do kraja godine u planu je izmirenje obveza prema Hitnoj pomoći Doma zdravlja Vareš za 2022. godinu.  Inače, Općina Vareš je u ovoj godini ukupno rad JU Dom zdravlja Vareš  podržala s ukupno 38.500 KM, od čega je 10.000 KM koštala rekonstrukcija dimnjaka.

Kako doznajemo, idući korak u poboljšanju uvjeta za pacijente JU Dom zdravlja Vareš bit će projekt energetskog utopljavanja, koji bi trebali realizirati zajedničkim sredstvima Općina Vareš kao osnivač, UNDP i JU Dom zdravlja Vareš. Prema procjenama, za realizaciju bi trebalo cca 200.000 KM.

novi-kombi-24
novi-kombi-23
novi-kombi-22
novi-kombi-21
novi-kombi-20
novi-kombi-19
novi-kombi-18
novi-kombi-17
novi-kombi-16
novi-kombi-15
novi-kombi-14
novi-kombi-13
novi-kombi-12
novi-kombi-11
novi-kombi-10
novi-kombi-9
novi-kombi-8
novi-kombi-7
novi-kombi-6
novi-kombi-5
novi-kombi-4
novi-kombi-3
novi-kombi-2

Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 8650

Jučer 10419

Ovaj Tjedan 53374

Ovaj Mjesec 143783

Ukupno 13928227

Currently are 719 guests and no members online