Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

"JEŽEVA KUĆICA" U VAREŠU

13 Pro 2022
1110 times

Vareš je oduvijek bio malo središte kulture. Na tom tragu zbio se danas, 12. prosinca 2022. godine  jedan nesvakidašnji događaj - učenici Osnovne škole "Vareš" i Osnovne škole "Vareš Majdan"

u svom gradu su gledali predstavu "Ježeva kućica" u izvedbi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. No, krenimo od početka! Bosansko narodno pozorište Zenica je potpisnik protokola o suradnji sa javnim ustanovama za kulturu s područja Zeničko-dobojskog kantona.

Jedna od tih ustanova je i naš Centar za kulturu i edukaciju Vareš na čelu sa svima poznatim Pepijem. E, taj vrijedni mladić Pepi pozvao je roditelje Osnovne škole "Vareš" (Vijeće roditelja) da zajedničkim snagama realiziraju dovođenje BNP Zenica i njihove trupe koja će izvesti predstavu za djecu pod nazivom "Ježeva kućica", nastale po djelu poznatog Branka Ćopića. I, kako to obično biva, kad se male ruke slože sve se može. Za realizaciju navedenog bilo je neophodno prikupiti i određeni dio novčanih sredstava kojim bi se pokrili troškovi prijevoza glumačke trupe i scenskih rekvizita.

Nesebičnu podršku tome su pružili sam Centar za kulturu i edukaciju i naša Općina na čelu sa načelnikom Zdravkom Maroševićem. Vijeće roditelja OŠ "Vareš" je bilo mali koordinator koji je taj dan na nastavu u matičnu školu, zahvaljujući Upravi škole i svim učiteljima i nastavnicima, dovelo djecu iz svih područnih škola. Bilo je veselo i užurbano tijekom cijelog jutra u našoj školi. Zadovoljstvo i dječji smijeh, sklapanje novih prijateljstava, različita nova iskustva ispunili su školu na radost svih.

Vijeće roditelja nije zaboravilo ni na male prijatelje iz OŠ "Vareš Majdan" te je pozvalo i učenike 1. i 2. razreda te škole da im se pridruže na gledanju predstave. Ovim putem se zahvaljujemo i Upravi škole "Vareš Majdan" i učiteljicama koje su pratile djecu.

A kako je bilo? Nestvarno! Nesvakidašnje! Nasmijano! Punog srca! Ma, možemo vam samo reći da su ti dječji osmijesi vrijedni svakog truda i svake pare! Hvala svima od srca! Hvala Pepiju na trudu! Jedina želja nam je da ovo ne bude jedina i posljednja aktivnost ove vrste – poručuju članovi Vijeće roditelja OŠ "Vareš". (tekst i foto Ivona Marijančević)

jezeva-kucica-29
jezeva-kucica-28
jezeva-kucica-27
jezeva-kucica-26
jezeva-kucica-25
jezeva-kucica-24
jezeva-kucica-23
jezeva-kucica-22
jezeva-kucica-21
jezeva-kucica-20
jezeva-kucica-19
jezeva-kucica-18
jezeva-kucica-17
jezeva-kucica-16
jezeva-kucica-15
jezeva-kucica-14
jezeva-kucica-13
jezeva-kucica-12
jezeva-kucica-11
jezeva-kucica-10
jezeva-kucica-9
jezeva-kucica-8
jezeva-kucica-7
jezeva-kucica-6
jezeva-kucica-5
jezeva-kucica-4
jezeva-kucica-3
jezeva-kucica-1
jezeva-kucica-2

Rate this item
(2 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1240

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 20127

Ovaj Mjesec 180190

Ukupno 13964634

Currently are 114 guests and no members online