Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Božićna i novogodišnja svečanost učenika Osnovne škole Vareš

21 Pro 2023
959 times

Dar od dječjeg osmijeha ispod jelke stoji, dobre želje za vas svako dijete broji... Blagdani pred vratima stoje, mališani vrijeme od radosti kroje... Na popisu zadataka ljubav su i nada,

našu svečanost u planer upišite već sada... A mi smo upisali, bili, doživjeli i uživali. Što i gdje? Čitajte u nastavku...

Božićna i novogodišnja svečanost učenika Osnovne škole Vareš danas, 21. prosinca 2023. godine donijela je pregršt radosti, ljubavi i nježnosti svima koji su imali tu čast biti u publici i na najiskreniji način doživjeti sve ono što vrijedna djeca i njihovi učitelji i nastavnici pripremili. Svečanost je otvorena s recitacijom Ljubav nikad ne prestaje koju je napisao Stjepan Lice, a interpretirali su je David Jovanović i Antea Babić. Njih je pripremala nastavnica Marinela Hafizović. Zajedno su poručili kako ljubav nikad ne prestaje što je poruka za ove posebne dane, jer je kako je istaknula nastavnica Marinela: “ ljubav glavni sastojak kolaču koji će ispeći baka, ljubav je glavni sastojak svakoj točki koju ćete vidjeti danas, ljubav je glavni sastojak svakoj vašoj aktivnosti u svakom vašem običnom danu.”

Uslijedila je božićna pjesma Radujte se narodi, rekli bismo istinski  božićni klasik koju su zveli članovi mješovite glazbene sekcije zajedno nastavnikom Igorom Hingerom i tako dodali su dašak čarolije u radosno iščekivanje djeteta iz Betlehema.

Osnovci su pripremili i jako dirljiv mjuzikl sa snažnim porukama, koji je kod publike izmamio i pokoju suzu i uzdah. Izveli su ga učenici prvog i četvrtog razreda zajedno sa svojom učiteljicom Ivonom Marijančević, koja je ujedno i autorica teksta koji želi glasno vrisnuti da ovaj svijet mora imati ljubav za svu djecu svijeta, iskazuje želju za mirom u svijetu i želju da svako dijete na svijetu bude sigurno.

Nizale se se potom glazbene točke kao biseri najljepše ogrlice koju čuvamo samo za posebne dane i blagdane. Skladbu Moje malo srce izveli su učenici nižih razreda i njihova vjeroučiteljica sestra Vesna Bošnjak. Sa svojom vjeroučiteljicom Marieta, Helena, Nataša, Ana I Iva otpjevale su pjesmu Isus mali dar je s neba.

Vrijedni učenici iz glazbene škole također su na svečanosti podijelili blagdansku radost s publikom. Po blagdanskoj sceni note su prosuli polaznici četvrtog razreda Luka Marković i Josip Mirčić, četveroručno su svirali skladbu Ukrainian Bell Carol, a sviraju u klasi nastavnika Džana Derviševića. Klavirsku skladbu Lemoine, Etida D mol druga izveo je Luka Dužnović, polaznik šestog razreda u klasi nastavnika Džana Derviševića.

Skladbu On je vladar svih vladara izveli su učenici devetog razreda će uz pratnju sestre Vesne.  Bila je ovo na neki način i  molitva da onaj koji dolazi prosvijetli korake ovozemaljskih vladara, da njihove misli i srca budu misli mira, ljubavi, neka rade za blagostanje svijeta i dobro svakog čovjeka. Sestra Vesna je udružila snage s učiteljicom Samirom Bešić i dečkima iz petog razreda, koji su izveli pjesmu Oj, djetešce moje milo.

Sretan Božić recitalom je publici poželio treći razred i njihova učiteljica Darjana Grgić, a potom se scena pretvorila u televizijski studio i vrijeme je došlo za dnevnik, koji bi svtako od nas rado slušao i gledao svakog dana. Nastavnica Marinela Hafizović priredila je igrokaz Dnevnik iz budućnosti.  Uloge voditelja, urednika, sportskih novinara i meteorologa igrali su David Jovanović, Lorena Dodik, Antonio Helja i Antea Babić.
Između ostalog u Dnevniku iz budućsti mogli smo čuti sljedeće lijepe vijesti - Europska unija u našoj zemlji organizira kampanju Ni jedan političar bez engleskog jezika; Danas je zatvorena i posljednja javna kuhinja u našoj zemlji; Litra goriva u našoj zemlji koštala je 1 konvertibilnu marku i 50 feninga; : Bosna i Hercegovina bilježi pad stope svih vrsta nasilja nasilja na svim razinama, svih životnih uzrasta, u školama, na radnim mjestima, igralištima, u obiteljima, nad ženama u medijima, na stadionima; Vlada Bosne i Hercegovine danas je izglasala zakon po kom ruksak školaraca ne smije premašiti tri kilograma; Iz bosanskohercegovačkih bolnica saznajemo da se na specijalističke preglede više ne čeka; Magnetna rezonanca, lijekovi za onkološke pacijente postali s dostupni; Liste odobrenih lijekova od ministarstva zdravlja beskonačno su duge, a svi lijekovi dostupni su u našim ljekarnama i besplatni su; Djecu više ne liječimo humanitarnim brojevima, a kronični bolesnici ne dižu kredite za svoje liječenje... Bilo je tu još puno drugih lijepih vijesti iz svijeta, sportskih uspjeha i na kraju ajko zanimljiva vremenska prognoza koja je zaključena riječima - Sljedeći tjedan sunce će izlaziti nešto kasnije jer su školarci na raspustu i spavat će znatno dulje. Koliko će biti stupnjeva u zraku sasvim nam je nebitno jer će nas grijati zagrljaji najdražih ljudi i dobre želje sa svih strana. Srca će nam biti topla, dosežući temperaturni maksimum za ovo doba godine,  domovi će biti ozareni obiteljskim zajedništvom, a zrak zagrijan dobrim željama za sve ljude svijeta, zdravljem, mirom, ljubavlju, tolerancijom,nadom, vjerom i zahvalnošću.

Eh, kad bi bar dio ovih vijesti iz budućnosti doživjeli iduće godine, ovaj svijet bi bio puno ljepše mjesto za život....

Zvončići, zvončići zvone cijelu noć – ovaj božićni evergreen čujemo često u ovo predblagdansko vrijeme, a na svečanosti u vareškoj osnovnoj školi Zvončići su bili popraćeni plesnim koracima učenika prvog i četvrtog razreda, a koreografiju je s napravila učiteljica Ivona  Marijančević, koja je zajedno s njima plesala je kroz cijeli prosinac da bi zajedno poslali dobre vibracije u godinu koja dolazi.

Zbor glazbene škole koji vodi nastavnica Jasmina Hodžić na kraju svečanosti uputio je glazbenu novogodišnju čestitku - Nek je sretna svima Nova godina.

Donosimo za kraj još nekoliko blagdanskih vijesti iz Osnovne škole Vareš.  Tehnički i tonski blagdansku priču podržao je nastavnik Sanjin Babović, glavni pano uredila učiteljica Vedrana Redžepagić s dječicom iz likovne skupine.  Predblagdanske radionice uz mnogo šljokica i boje vodile su naše učiteljice: Ivona Marijančević, Darjana Grgić, nastavnica Marinela Hafizović, vjeroučiteljica sestra Vesna Bošnjak.  Blagdanskoj tvornici   pridružili su se radovima sa svojih slatkih radionica i učenici područne škole Pogar sa svojom učiteljicom Almom Kohut. Svi zajedno predstavili smo Osnovnu školu ˝Vareš˝u Varešu na blagdanskom bazaru 18. prosinca, a sve uz svesrdnu podršku ravnateljice škole Ilijane Vidović i pomoćnice Sabine Librić.

Voditelji su svečanost završili prekrasnom čestitkom za Božić i Novu 2024. godinu, koju prenosimo u cijelosti:” Svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti želimo čestit i blagoslovljen Božić. Neka dijete iz Betlehema u vaš život donese mir, ljubav, nadu, svaki blagoslov i zahvalnost na kraju svakog dana. Svim našim sugrađanima i ljudima dobre volje, sretna i uspješna nova 2024.godina. Neka vas posluži zdravlje da spremno iščitate svaki od njenih 365 nastavaka.  Neka vas prati hrabrost, maštovitost i ustrajnost u ostvarenju ciljeva i snova. Neka se u vama živi radost djeteta, nemojte zaboraviti da su najvažnije stvari u životu besplatne. Nikad ne sumnjajte da vaša ljubav, dobrota i radost mogu u svakom trenutku biti zalog za bolji svijet. Neka ljubav u svakom trenutku bude vaša lokomotiva, a ona će osnažiti sve druge vagone i kompoziciju vašeg života usmjeriti pravim pravcem... Kad je ljubav, sve će biti dobro. Čestit Božić i sretnu Novu godinu žele vam  učenici, djelatnici Osnovne škole Vareš u Varešu i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Zeničko – dobojske županije.“

Bozicna-priredba-OS-76
Bozicna-priredba-OS-75
Bozicna-priredba-OS-74
Bozicna-priredba-OS-73
Bozicna-priredba-OS-72
Bozicna-priredba-OS-71
Bozicna-priredba-OS-69
Bozicna-priredba-OS-70
Bozicna-priredba-OS-68
Bozicna-priredba-OS-67
Bozicna-priredba-OS-66
Bozicna-priredba-OS-65
Bozicna-priredba-OS-64
Bozicna-priredba-OS-63
Bozicna-priredba-OS-62
Bozicna-priredba-OS-61
Bozicna-priredba-OS-60
Bozicna-priredba-OS-59
Bozicna-priredba-OS-58
Bozicna-priredba-OS-57
Bozicna-priredba-OS-56
Bozicna-priredba-OS-55
Bozicna-priredba-OS-54
Bozicna-priredba-OS-53
Bozicna-priredba-OS-52
Bozicna-priredba-OS-51
Bozicna-priredba-OS-49
Bozicna-priredba-OS-50
Bozicna-priredba-OS-48
Bozicna-priredba-OS-47
Bozicna-priredba-OS-45
Bozicna-priredba-OS-46
Bozicna-priredba-OS-44
Bozicna-priredba-OS-43
Bozicna-priredba-OS-42
Bozicna-priredba-OS-41
Bozicna-priredba-OS-40
Bozicna-priredba-OS-39
Bozicna-priredba-OS-38
Bozicna-priredba-OS-37
Bozicna-priredba-OS-35
Bozicna-priredba-OS-36
Bozicna-priredba-OS-34
Bozicna-priredba-OS-33
Bozicna-priredba-OS-32
Bozicna-priredba-OS-31
Bozicna-priredba-OS-30
Bozicna-priredba-OS-29
Bozicna-priredba-OS-28
Bozicna-priredba-OS-27
Bozicna-priredba-OS-26
Bozicna-priredba-OS-25
Bozicna-priredba-OS-24
Bozicna-priredba-OS-22
Bozicna-priredba-OS-23
Bozicna-priredba-OS-20
Bozicna-priredba-OS-21
Bozicna-priredba-OS-19
Bozicna-priredba-OS-18
Bozicna-priredba-OS-17
Bozicna-priredba-OS-16
Bozicna-priredba-OS-15
Bozicna-priredba-OS-14
Bozicna-priredba-OS-13
Bozicna-priredba-OS-12
Bozicna-priredba-OS-11
Bozicna-priredba-OS-10
Bozicna-priredba-OS-9
Bozicna-priredba-OS-8
Bozicna-priredba-OS-7
Bozicna-priredba-OS-6
Bozicna-priredba-OS-5
Bozicna-priredba-OS-4
Bozicna-priredba-OS-3
Bozicna-priredba-OS-2

Last modified on Petak, 22 Prosinac 2023 09:36
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6218

Jučer 8939

Ovaj Tjedan 42229

Ovaj Mjesec 202292

Ukupno 13986736

Currently are one guest and no members online