Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Najavljujemo – u petak teatarska predstava "Aplauz za naše"

14 Velj 2024
488 times

JU Centar za kulturu i edukaciju Vareš poziva vas na teatarsku predstavu "Aplauz za naše". 

Predstava će se odigrati u petak, 16.02.2024. godine s početkom u 19 sati u Radničkom domu u Varešu. Ulaz je besplatan.

Donosimo i nekoliko pojedinosti o predstavi:

„Aplauz za naše“ govori o diskriminaciji koje je danas, pod pritiskom konstantne izloženosti javnom mišljenju na društvenim mrežama, više nego ikad. Vidici su, nažalost, potpuno suženi na format ekrana i kamera telefona, kako kod mlađih tako i kod starijih osoba, a svi skupa smo postali jako laka meta za manipulaciju. Ova predstava, iako se bavi vršnjačkim nasiljem, fokus stavlja na roditelje jer su ipak, na kraju dana, oni razlog zašto njihova djeca vole ili mrze, prihvaćaju ili odbacuju, liječe ili povrjeđuju. Zbog toga je izuzetno važno da predstavu pogleda i odrasla publika, tiče ih se koliko i mladih – riječi su Nedžme Čizmo.

Ova predstava je plod suradnje Bosansko pozorište Tešanj i Centra za mlade Teslić kroz projekt Umjetnost za društvenu koheziju, te u njoj igraju glumci amateri iz obje zajednice.

Dramski tekst je napisala naša sugrađanka Nedžma Čizmo, a suradnica iz prakse je redateljica Lajla Kaikčija. U predstavi igraju: Irma Hodžić, Elma Fejzić, Barbara Ostojić, Enida Šakota, Nikolina Đurić, Anur Nakić, Emir Hajrulahović, Saira Čamdžić, Ela Dragonić, Šemsa Jašarević, Njegoš Lučić i Faris Hasičić.

Predstava je podržana kroz projekt „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“ koji financira Služba za instrumente vanjske politike Europske unije u okviru Instrumenta za susjedstvo, razvoj i međunarodnu suradnju, a zajedno provode EU, Ujedinjeni narodi u BiH , Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini i Vijeće Europe.”

  • APLAUZ-ZA-NASE2

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5506

Jučer 8939

Ovaj Tjedan 41517

Ovaj Mjesec 201580

Ukupno 13986024

Currently are 119 guests and no members online