Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana radionica na temu Priprema projektnih prijedloga i izazovi provedbe projekata prema EU pravilima

17 Svi 2024
738 times

Danas, 17.05.2024. godine u velikoj dvorani općine Vareš održana je radionica na temu: " Priprema projektnih prijedloga i izazovi provedbe projekata prema EU pravilima". 

Radionicu su vodile predstavnice Udruge "Žene Kosovske doline" iz Knina, iz Republike Hrvatske, a prisutni su bili predstavnici Općine Vareš i općinskih službi, predsjednici pojedinih MZ-a, nevladinog sektora i medija.

Predsjednica udruge Radmila Berić, dopredsjednica Marija Marić (inače vareških korijena) i tajnica Dragana Petrović su kroz jednosatnu radionicu predstavile sve ono što je bitno znati prilikom pisanja i prijava na EU projekte, od segmenta financiranja, zadovoljavanja potreba, te mogućnosti povezivanja kroz razna partnerstva na projektima. Kao jednu od pozitivnih stvari EU projekata istaknule su mogućnost neformalnog obrazovanja i edukacije, razmjene iskustava, stjecanja novih znanja i vještina, nabavku nove opreme, te obnovu ili rekonstrukciju infrastrukture.
Također su prisutnima predstavile i izazove kod pripreme i provedbe EU projekata, pravila i procedure, te brojne administrativne zapreke u vidu obimne „papirologije“.

Inače,  Udruga "Žene Kosovske doline" Knin su trenutačno partneri Općine Vareš u provedbi projekta "Rekonstrukcija društvenog doma u selu Pogar" u okviru programa potpore Hrvatima u BiH u svrhu socijalnog razvoja lokalne zajednice.

Udruga ” Žene kosovske doline ” egzistira već 11 godina, osnovana je 22.03.2013.godine, a radi na razvoju zajednice, vodi brigu o mladima, starima, potiče i podržava aktivno sudjelovanje građana/ki, lokalnih građanskih inicijativa i lokalne samouprave u izgradnji demokracije i pravne države, djeluje na području alternativne izvaninstitucionalne skrbi starih i nemoćnih te vodi računa o zaštiti, očuvanju i razvoju gospodarskih, ekoloških, humanitarnih, socijalnih, zdravstvenih, kulturnih, sportskih , rekreacijskih, informacijskih i drugih interesa sela Općine Biskupija.


radionica-EU-projekti-Knin-21
radionica-EU-projekti-Knin-19
radionica-EU-projekti-Knin-20
radionica-EU-projekti-Knin-18
radionica-EU-projekti-Knin-17
radionica-EU-projekti-Knin-15
radionica-EU-projekti-Knin-16
radionica-EU-projekti-Knin-14
radionica-EU-projekti-Knin-13
radionica-EU-projekti-Knin-11
radionica-EU-projekti-Knin-12
radionica-EU-projekti-Knin-10
radionica-EU-projekti-Knin-9
radionica-EU-projekti-Knin-8
radionica-EU-projekti-Knin-7
radionica-EU-projekti-Knin-6
radionica-EU-projekti-Knin-4
radionica-EU-projekti-Knin-5
radionica-EU-projekti-Knin-2
radionica-EU-projekti-Knin-3

Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7005

Jučer 10034

Ovaj Tjedan 45153

Ovaj Mjesec 230592

Ukupno 14483388

Currently are 197 guests and no members online