Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vareška frizerka na Fashion Weeku u Kambodži

12 Tra 2016
1429 times

Poznata je činjenica da su Varešani cijenjeni i priznati

u svijetu sa svojim znanjem i iskustvom u raznim oblastima, od liječnika, inženjera raznih struka do istinskih majstora svog zanata (stolari, mehaničari, električari). No po prvi puta ove godine jedna vareška frizerka je za vlastito umijeće dobila veliko priznanje i to u vidu pozivnice za sudjelovanje na Tjednu mode. Junakinja ove priče je naša bivša sugrađanka Mijana Berberović (rođ. Drijenčić) koja sa suprugom Dejanom i sinom Makom već 3 godine živi u Phnom Penhu, glavnom gradu daleke Kambodže, azijske zemlje nezamislive ljepote i potencijala. Mijana je na Fashion Week došla na poziv kolega frizera iz, kako sama ističe, najboljeg salona u cijeloj zemlji. Poziv je shvatila to kao odličnu priliku i profesionalno i kao osobnu satisfakciju. Bio je istinski izazov sudjelovati u jednom takvom događaju i vidjeti kako je raditi izvan salona u potpuno drugačijem okruženju s ljudima sa raznih strana svijeta, kaže Mijana.
Još jedna posebnost vezana je za Fashion Week 2011 Cambodia – naime ovaj događaj je u toj zemlji održan po prvi puta. Trajao je od 27.10. do 05.11.2011. godine. Na Tjednu mode su predstavljeni trenutni modni svjetski trendovi zajedno sa međunarodnim i domaćim dizajnerima. Revije su održavane na više lokacija u Phnom Penhu. Dvije najinteresantnije su održane na staroj željezničkoj stanici i u jednom od najekskluzivnijih hotela u zemlji.
Bila je to prekrasna prilika za mlade djevojke,da se pokazu i afirmiraju u svijetu mode,kao i naravno za lokalne i strane dizajnere. Svaki dizajner koji je sudjelovao na ovom događaju imao je svoju viziju cijele postavke tako da je frizerski tim, u kojem je bila i naša Mijana, radio različite frizure, od ideje potpuno mokre kose do frizura sa pletenicama, lokni i slično.
Mijana je za čitatelje portala radio Bobovca opisala i iskustvo koje joj je od svega bilo najinteresantnije. To je onaj trenutak kada modeli, koji su upravo sišli sa piste, u najvećoj žurbi trče u stražnje prostorije da promjene odjeću za sljedeći izlazak na scenu, a Mijana i njene kolege frizeri i šminkeri, u momentu dok oni mijenjaju odjeću, mijenjaju nošene ukrase iz kose, popravljaju frizure i šminku. Za ovaj posao imali su najviše tridesetak sekundi.
Što reći i napisati kao zaključak ove priče, osim da su kreativnost i mašta vještine bez kojih u frizerkom poslu nema uspjeha, a Mijana toga ima na pretek. Samo čeka novi poziv i još zahtjevnije zadatke da sve to pokaže. Na kraju, redakcija radio Bobovca upućuje velike čestitke našoj Mijani na ovom velikom profesionalnom uspjehu i želimo joj još sličnih iskustava na različitim manifestacijama.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7296

Jučer 8054

Ovaj Tjedan 7296

Ovaj Mjesec 151496

Ukupno 14159450

Currently are 215 guests and no members online