Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Na snimanju emisije „Lijepom našom“- Sarajevo

14 Tra 2016
2702 times

U utorak uvečer 09.studenog 2010. godine

  u dvorani "Mirza Delibašić" u sarajevskoj Skenderiji održan je veliki koncert u čast 20 godina od obnove rada Hrvatskog kulturnog društva "Napredak", posvećen osnivanju Napretkove zaklade za Sveučilište i stipendiranje. Jedan od medijskih pokrovitelja navedenog koncerta bio je i Hrvatski radio Bobovac Vareš.Pred prepunom dvoranom nastupili su članovi podružnica HKD 'Napredak' iz Kreševa, Bihaća, Busovače, Odžaka, Uskoplja i Knina,   
zatim KUD 'Lola' iz Sarajeva, KUD 'Brotnjo' iz Čitluka, Tamburaši fra Mirka Majdandžića, Tamburaši Novo Sarajevo, klapa Hrvoje iz Mostara, Jakša Jurjević, Berde Band, Ivan Mikulić, Đani Stipaničev, Kemal Monteno, Zlatko Pejaković, Željko Bebek, Josip Pejaković, Marija Šestić, Ivica Šarić, Duško Kuliš, Hanka Paldum i Halid Bešlić.U programu su nastupile folklorne skupine Napretkovih podružnica koje su svojim nastupima uveličale i uljepšale cijelo večer. Skupine iz Kreševa, Odžaka, Bihaća, Knina i drugih krajeva su predstavile nošnje i običaje svog zavičaja te su prisutni mogli uživati u plesovima koje vjerojatno do tada nisu bili u prilici vidjeti na jednom mjestu. Nažalost, foklorna skupina vareške podružnice HKD Napredak nije bila uvrštena u uži izbor za nastup, ali Vareš je ipak imao svoje predstavnike na ovom glazbenom spektaklu. To su bili članovi Napretkove podružnice iz Knina Valentina Pavlić (prvi red, druga s desne strane), Draženko Pavlić (drugi red, šesti s desne strane), Bojan Pavlić drugi red, četvrti s desne strane) i Dalibor Tuka (drugi red, prvi s desne strane) Antonija Dodik (treća s lijeva iza Voditelja Uvodića). Za svoj nastup dobili su velike ovacije, kako i gotovo svi izvođači. Emisija „Lijepom našom“ snimljena u Sarajevu će biti emitirana u dva dijela, a prvi je na rasporedu u nedjelju 14.11.2010. godine u 17 sati i 45 minuta na prvom programu HTV-a. Svakako je ne propustite!

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5912

Jučer 6573

Ovaj Tjedan 47449

Ovaj Mjesec 84430

Ukupno 14092384

Currently are 83 guests and no members online