Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

O radu Udruge izvorno vareško

14 Tra 2016
2902 times

Udruga Izvorno vareško djeluje

već 5 godina i iza sebe ima velike rezultate i postignuća. Kada je osnovana osnovni zadatak Udruge bio je njegovanje tradicije vareškog kraja i promocije vareških proizvoda u oblasti ručnih radova, umjetnosti i obrtništva u čemu su itekako uspjeli. O svim aktivnostima Udruge razgovarali smo s predsjednicom Marinom Marošević. Doznali smo da je Udruga za svoje članove od rujna 2010. godine organizirala radionice heklanja, veza i pletenja, potom radionicu izrade tradicijskog nakita i radionicu izrade narodnih nošnji, koje bi se trebale nastaviti i nakon Nove godine. Gospođa Marošević ispričala nam jei jednu zaniljivu priču o posjeti predstavnice američke firme From the mountain Susan Inglis izložbeno-prodajno prostoru Udruge i njenom fascinacijom sa svime što je u ponudi Udruge. Inače navedena Amerikanka obilazi središnju Bosnu i želi pomoći nezaposlenim ženama da ekonomski ojačaju kroz izradu i prodaju tradicijskih rukotvorina.
Najnovija promocija Udruge Izvorno vareško dogodila se tijekom ovog mjeseca u Sarajevu. Naime, članice Udruge su dana 04. prosinca sudjelovale na Internacionalnom festivalu hrane i poklona u zgradi UNITIC-a u  Sarajevo na kojem je sudjelovalo 94 izlagača, među kojima su predstavnici veleposlanstava stranih zemalja, komercijalni izlagači i nevladine organizacije. Ovaj festival imao je humanitarni karakter, a predstavnice udruge Izvorno vareško na njemu sudjeluju četvrtu godinu za redom. Osim toga, 11. i 12. prosinca ove godine sudjelovala je na Božićnom sajmu u samostanu sv. Ante na Bistriku u Sarajevu. Njihov prodajni štand tada je posjetio i Mladen Rudež, pomoćnik ministra turizma i okoliša Federacije BiH, inače rođeni Varešanin. Cilj Udruge u 2011. godini je organizacija prodajnih izložbi u gradovima diljem Bosne i Hercegovine, ali i susjedne Republike Hrvatske. Ovim putem pozivamo vas da u ovim predblagdanskim danima posjetite prostor Udruge Izvorno vareško i izaberete prigodan dar za svoje najmilije.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3657

Jučer 6573

Ovaj Tjedan 45194

Ovaj Mjesec 82175

Ukupno 14090129

Currently are 88 guests and no members online