Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ricciotti ansambl oduševio Varešane

14 Tra 2016
811 times

Pod sloganom “Ljeto je i u Varešu” sinoć (29. srpnja 2015. godine) su u župnoj crkvi sv. Mihovila nastupili članovi “najbržeg

i najnekonvencionalnijeg simfonijskog orkestra na svijetu”, članovi Ricciotti ansambla iz Nizozemske potpomognuti domaćim bh. glazbenicima gitaristom Mišom Petrovićem i harmonikašem Nerminom Tulićem. Vareš je odabran kao jedan od 13 bh. gradova gdje je Ricciotti ansambl u sklopu bh. turneje od 26. srpnja do 02. kolovoza imao ili planira održati koncerte. Turneju su započeli na jugu BiH, u  Trebinju, Stocu, Mostaru, Jablanici i Konjicu, a u  Sarajevu su nastupili na Baščaršijskim noćima. Slijede nastupi u Zenici, Travniku, Doboju, Banjaluci, Srebrenici i Tuzli. Inače, ovo je drugi put da Ricciotti ansambl nastupa u BiH, prvi put je to bilo davne 1996. godine.
Ovaj ulični simfonijski orkestar broji 41 mladog glazbenika i glazbenicu koji jako vole izvoditi simfonijsku glazbu na nekonvencionalnim mjestima, poput javnih prostora – trgova, parkova i ulica, domova za stare osobe, te osobe s posebnim potrebama, bolnicama, popravnim domovima, zatvorima i tomu slično.
Performansa u Varešu je počela sviranjem kroz grad. Naime, članovi Ricciotti ansambla su s instrumentima prodefilirali dijelom ulica Put mira i Čaršija, te izazvali oduševljenje prolaznika. Mladi, talentirani i veseli širili su radost vareškom kotlinom. To se nastavilo i u vareškoj crkvi, koju su posjetitelji gotovo napunili. U jednosatnom programu Ricciotti ansambl je izveo niz skladbi iz svog bogatog repertoara različitih žanrova – klasike, jazza, pop  i svjetske glazbe, sve do bh. tradicijske glazbe koju su za ovogodišnju bh. turneju uradili zajedno s članom Mostar Sevdah Reuniona Mišom Petrovićem i Etno Saraja Nerminom Tulićem.  Na kraju koncerta nizozemskim i bh. glazbenicima se zahvalio domaćin fra Mirko Majdandžić i pozvao sve prisutne na druženje i „čašicu razgovora“ u dvorištu crkve.
Ne kaže se uzalud da je glazba univerzalni jezik duše. Mladi Nizozemci su Varešu i Varešanima poklonili jedan prelijep koncert, ispunjen pozitivnim emocijama, srećom, veseljem, neopterećenošću životnim problemima i velikom životnom radošću. Trebalo je to sinoć doživjeti. Vrijeme je da te emocije u Varešu i ostanu. Hvala Ricciotti ansamblu, čast će nam biti da nekad ponovno budete u Varešu.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6338

Jučer 7725

Ovaj Tjedan 50074

Ovaj Mjesec 210137

Ukupno 13994581

Currently are 124 guests and no members online