Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Kulturni dar obitelji Budimir Varešu

14 Tra 2016
960 times

Vareška publika željna dobre i kvalitetne svirke uživala je u 40 – minutnom koncertu članova Mostar Sevdah Reuniona

Miše Petrovića i Sandija Durakovića. Koncert je počeo izvedbom gitarističkih instrumentala, nastavio s par pjesama MSR-a, par romskih pjesama, a po mnogima vrhunac koncerta bila je maestralna izvedba pjesme Leonarda Cohena   „Hallelujah“. Svaka je nagrađena burnim aplauzom i oduševljenjem publike koja je ispunila staru crkvu.
Povod za prekrasan koncert, održan u staroj crkvi u Varešu u nedjelju 09. kolovoza 2015. godine,  bio je slavljenički. Naime, Mariano Budimir iz Nizozemske imao je  želju  da svoj 50. rođendan proslavi u rodnom gradu svoje supruge Sanje Jotić Budimir. Kako je sam priznao na prvi pogled, osim u Sanju, zaljubio se  i u vareška brda i prirodu. Zamišljeno je i učinjeno, tako da je u subotu Mariano Budimir u društvu svojih prijatelja iz Njemačke, Nizozemske i Vareša proslavio svoj jubilarni rođendan na vareški način. Za glazbeni ugođaj pobrinuli su se prijatelji obitelji Budimir, već spomenuti Mišo i Sandi.
Nakon koncerta u  razgovoru za radio Bobovac gospođa Sanja nam je rekla da se osjeća prekrasno, da je koncert u vareškoj crkvi bio predivan, ali da joj je ujedno i teško zbog brojnih emocija koje su je obuzele. Također je dodala da već skoro 25 godina živi u Nizozemskoj i da je zajedno sa suprugom željela na ovaj način obogatiti kulturne sadržaje u Varešu.
Sandi Duraković koji već 28 godina svira zajedno s Mišom Petrovićem izrazio je zahvalnost vareškoj publici, jer je osjetio energiju između njih glazbenika i publike, odnosno slušatelja koja je jako bitna. Pitali smo ga kako mu se dopao Vareš na što je rekao da su nedjelju proveli u obilasku grada i da je priroda nevjerojatna. „Sva ta priroda, sve te ljepote – neopisivo. Samo da je nešto, ono nešto… Mi bi u našoj BiH živjeli od turizma, zdrave ishrane i dobre duše koju imamo.“
I tako u iščekivanju onog nečeg, mi u Varešu smo sretni što postoje dobre duše kojima je Vareš u  srcu i lijepim uspomenama, koji se Varešu iznova vraćaju i daruju mu kulturne sadržaje poput ovog koncerta.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1427

Jučer 6416

Ovaj Tjedan 1427

Ovaj Mjesec 211642

Ukupno 13996086

Currently are 143 guests and no members online