Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vareški framaši u Asizu

14 Tra 2016
823 times

I ove godine u povodu 20 godina djelovanja Frame Bosne Srebrene organiziran je Franjevački hod Frame kroz Bosnu

do talijanskog grada Asiza. Hod je trajao u razdoblju od 25. srpnja do 5. kolovoza 2015. godine. Bio je to peti po redu hod na kojem je sudjelovalo oko 50 – tak mladih među kojima su bili i vareški framaši, predsjednik Frame Vareš Vladimir Ruf i jedan od članova Boris Bošnjak. Franjevački hod podrazumijevao je pješačenje na ruti od župe Vitez, preko Busovače, Brestovskog, Fojnice, Kreševa, Kiseljaka do konačnog odredišta Asiza.
Uz geslo „Mir i Dobro širimo“, mladi framaši su tijekom hoda po župama Bosne Srebrene  pored pješačenja imali duhovne sadržaje (molitva, pjesma i slavlje svete mise), te rad u skupinama. Bili su smješteni u obiteljima ili školskim dvoranama.
Svakako da je jedan od posebnih doživljaja bio obilazak mjesta u Italiji značajnih za život sv. Franje i sv. Klare. Tako su framaši obišli Padovu i Asiz, upoznali se s brojnim znamenitostima, a mi izdvajamo  baziliku sv. Franje, Franjinu rodnu kuću, crkvu Santa Maria sopra Minerva, asišku katedralu sv. Rufina, te baziliku sv. Klare. O svojim utiscima vareški framaši Vladimir i Boris govorili su i u programu Hrvatskog radija Bobovac Vareš. (tekst radio Bobovac, foto Frama župe Vareš)

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1008

Jučer 6416

Ovaj Tjedan 1008

Ovaj Mjesec 211223

Ukupno 13995667

Currently are 159 guests and no members online