Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Obilaznica na Kapiji asfaltirana

14 Tra 2016
887 times

Nakon godinu dana i pet mjeseci od poplava koje su se dogodile u  našoj  općini, danas 27.10.2015. godine „sanirana je obilaznica na Kapiji“. Po proceduri

za sanaciju raspisan je tender i odabran je najpovoljni izvođač, ali kako to kod nas ide, oni nezadovoljni prilikom odabira najpovoljnijeg izvođača uputili su žalbu i sad je sve to na Ustavnom sudu BiH. Kada ća sud donijeti odluku to znaju samo u ovoj instituciji. No, da stanovnici Vareša ne bi bili nezadovoljni, obilaznica na Kapiji je asfaltirana. Kako i na koji način znaju vozači koji prolaze ovom prometnicom svaki dan. Poduzeće koje je asfaltiralo ovih 60 metara obilaznice kao da se igralo s asfaltom. Širina kolnika dovoljna je za prolaz jednog motornog vozila, a prilikom mimoilaženja vozači moraju bit oprezni, jer silazak s novoasfaltirane obilaznice može bit jako nezgodan. Izvođač je ostavio visoke rubove tako da prilikom silaska s asfaltiranog dijela možete oštetiti svoje vozilo. Da li će još nešto bit urađeno, odnosno da li će ovaj dio nasuti materijalom ostaje da čekamo. Do kada - možda još godinu i pet mjeseci???
Kolika je odgovornost svih onih koji rade na uređenju prometnica pokazuje i sljedeće - Općina Vareš odobrila je izgradnju mini hidrocentrale u mjestu Pajtov Han, a projektant je predvidio da se dio cijevi položi po kolniku koji je asfaltiran prije nekoliko godina. Prema riječima direktora JKP Vareš, koji su izvođači ovih radova, po polaganju cijevi trebalo se izvršiti asfaltiranje kompletne širine kolnika, a ne samo dijela koji je isječen. Rečeno, neučinjeno! Izvršeno je asfaltiranje samo dijela koji je isječen, i tako možemo očekivati nakon zimskog razdoblja oštećenja kolnika na ovim dionicama. Treba li što dodati na kraju osim „sretan put“.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7411

Jučer 8551

Ovaj Tjedan 41515

Ovaj Mjesec 28220

Ukupno 14036174

Currently are 228 guests and no members online