Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Obnovljena crkva, izgrađen novi zvonik na Pogari

14 Tra 2016
1315 times

U subotu 31.10.2015. godine svečano je bilo na selu Pogar. Nakon višemjesečnih radova privedena je kraju obnova mjesne crkve

i izgradnja novog zvonika. Ideja o obnovi crkve potekla je od župnika fra Mirka Mjadandžića, a uz suradnju mještana i resornih ministarstava radovi su uspješno privedeni kraju. Zub vremena učinio je svoje i napravio oštećenja na starom zvoniku, te je bilo neophodno izvršiti sanaciju istog, ali kako je to iziskivalo složenije zahvate, odlučeno je da se napravi novi zvonik. Pored izgradnje zvonika saniran je krov i urađena je fasada, tako da sada crkva izgleda ljepše i dominira na ovoj visoravni.
Zvono na crkvi napravljeno je 1926. godine i teško je 196 kg, a napravili su ga tadašnji mještani sela Pogar.  Svečanost je započela u 14 sati misom u crkvi, a potom je blagoslovljen zvonik. Ovu svečanost uveličao je Mješoviti zbor HKD Napredak iz Kreševa i grupa Austrijskih glazbenika sa svojim neobičnim instrumentima. Predsjednik MZ Pogar Stjepan Petrović uručio je zahvalnicu župniku za nesebičan doprinos kod izvođenja radova. Također, zahvalio se svim mještanima koji su sudjelovali na bilo koji način u realizaciji ovog projekta. Pored izgradnje novog zvonika uradit će se i elektrifikacija zvona, što će bit realizirano u narednim danima. Druženje je nastavljeno u društvenom domu gdje je za sve prisutne priređena zakuska uz prigodan glazbeni program.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3252

Jučer 7940

Ovaj Tjedan 45296

Ovaj Mjesec 32001

Ukupno 14039955

Currently are 167 guests and no members online