Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Sretan Vam Božić!

14 Tra 2016
924 times

Točno u pola noći oglasila su se zvona crkve svetog Mihovila u Varešu i objavila rođenje Isusovo. Sretan Vam Božić, bile su

riječi župnika fra Mirka Majdandžića koje je rekao na početku misnog slavlja u povodu blagdana Božića. Tradicionalno i ove godine Varešani diljem svijeta došli su u svoj rodni grad da zajedno sa svojim najbližim proslave najradosniji katolički blagdan. Crkva je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, kako župljanima tako i svim našim dragim sugrađanima iz raznih krajeva. Misno slavlje uveličao je crkveni zbor uz pratnju tamburaške glazbe.
„Mi smo se skupili noćas da proslavimo radosni događaj, nešto što je toliko čudesno da je gotovo neshvatljivo. Bog je prije 2000 godina učino čudo i došao među nas da nam pokaže kako Bog može živjeti kao čovjek, što je gotovo neshvatljivo. Kada vidimo ove događaje oko nas zapitamo se da li se Bog zaista rodio, život počesto bude težak pa se nikako ne može uklopiti u ovu naša događanja. Vjeroajtno nikada nećemo imati odgovore na ova pitanja, jer svo ovo zlo oko nas je neobjašnjivo ali isto tako i ljubav koja nas okružuje ne može se opisati. Sve su ovo pitanja na koja nemamo odgovore, ali kad vrijeme prođe onda shvatamo zašto se nešto od toga događalo, bilo ono loše ili dobro ali opet će neka pitanja ostati bez odgovora. Naš zadatak je da ovu dobrotu i ljubav koja se noćas rodila prenosimo drugim ljudima da svi za nju čuju. Papa je ovu narednu godinu proglasio godinom milosrđa, a na nama je da sve ono što se događa u životu predamo milosrđu i tako kročimo kroz život“, rekao je fra Mirko u božićnoj propovijedi.
Djetešce nam se rodilo, veselje ti navješćujem, radujte se narodi, pjevalo se u Vareškoj crkvi slaveći blagdan Božića. Po završetku mise, župnik se zahvalio svima koji su došli, ali isto tako pozdravio sve koji su ovo misno slavlje pratili putem radio Bobovca. Zamolio je prisutne da blagdan Božića proslave dostojanstveno bez bacanja petardi, te da se pridruže na čašici druženja ispred crkve. Ovu hladnu noć ugrijao je vatromet koji je išarao nebo veličanstvenim bojama.
SRETAN VAM BOŽIĆ! 

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 747

Jučer 6416

Ovaj Tjedan 747

Ovaj Mjesec 210962

Ukupno 13995406

Currently are 157 guests and no members online