Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Majdančani na 6. tradicionalnom božićnom druženju

14 Tra 2016
1287 times

U subotu navečer(26.12.2015.), na blagdan sv. Stjepana preko 50 sadašnjih i bivših Majdančana rasutih diljem

svijeta okupilo se na tradicionalnom božićnom druženju. Druženje se počelo organizirati spontano 2010. godine sa samo 14 prisutnih, a iz godine u godinu postaje prepoznatljiv božićni sadržaj Vareš Majdana. S Majdančanima se  družio i vareški kapelan fra Tomislav Svetinović. Mlađi Majdančani bili su zaduženi za „ugostiteljski dio“ druženja i to su odradili na visokoj razini. Nitko nije bio ni žedan, ni gladan nakon druženja. Stariji su se častili domaćim specijalitetima, mlađi božićnim kolačima,  a sve se zalijevalo vinom,rakijom i sokovima. Bilo je i glazbe, tradicionalnih božićnih pjesama, narodnih poskočica i veselica, a igralo se i kolo, te plesalo. Rekli bismo za svakoga ponešto.  Posebnost druženja, koja uvijek izazove puno smijeha i veselja, je i organiziranje tombole. Ove godine bilo je skoro 40 nagrada, a glavna nagrada poklon bon mesnice Franjić pripala je Valentini Cici Malbašić.
Božićne jaslice koje su postavljene u crkvi također su privukle veliko zanimanje okupljenih na druženju i svi su im se istinski divili, osobito jer sadrže makete stare bosanske kuće, koja se i danas može vidjeti u naselju, te nezaobilaznu maketu majdanske crkve sv. Barbare. Ove godine za jaslice su nabavljene i nove figure.
Na kraju druženja priređen je i vatromet, koji su svi s oduševljenjem pratili. Važno je spomenuti i pokrovitelje druženja i tombole, a to su: mesnica Franjić Vareš i vlasnik Dražen Franjić, cvjećarna Palma Vareš i vlasnici Snježana i Rajko Tomić, poduzeće MPM braće Marošević, knjižara Ami i vlasnica Zdenka Kokor, trgovinska radnja Poljooprema i vlasnik Eugen Sučić, trgovinska radnja Dijana i vlasnica Dijana Rahić, foto radnja Barnjak, udruga Hrvatski radiša i Hrvatski radio Bobovac Vareš.
Još jedna posebnost vezana je za Vareš Majdan ovog Božića. naime, skupina od 15ak mlađih i starijih vjernika na polnoćku u župnu crkvu u Vareš išlo je pješice s fenjerima u rukama, kao u neka davna vremena.
Dio atmosfere pogledajte na fotografijama, a neka to ujedno bude i poziv za božićno druženje 2016. godine za sve Majdančane i prijatelje Majdana gdje god bili.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5956

Jučer 7725

Ovaj Tjedan 49692

Ovaj Mjesec 209755

Ukupno 13994199

Currently are 183 guests and no members online