Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Prva Zvjezdanska alka

14 Tra 2016
914 times

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana skupina bivšim i sadašnjih stanovnika Vrovine organizirala je

  dva zanimljiva događaja, čiji je glavni cilj bilo druženje i zabava. U nedjelju, 27. prosinca organiziran je 6. tradicionalni marš od Tisovaca, preko Mlakava, Diknjića, Divinice, Alijinoj korita, sve do planinarskog doma Mekuše. Na maršu je sudjelovalo 35 osoba, bilo je jako veselo, putem se pjevalo uz harmoniku, a na Mekušam je domaćin Doma Miroslav Mirčić priredio ručak i osvježenje za sve sudionike.
U srijedu  30.prosinca na Tisovcima je organizirano nešto novo pod nazivom -  Srijedom u sridu – ZVJEZDANSKA ALKA. Sve je  počelo u 11 sati, po uzoru na Sinjsku alku. Vremenske prilike nisu baš bile naklonjene. Unatoč jako hladnom danu, snijega nije bilo, pa se prva Zvjezdanska alka održana na trokolicama. Bilo je puno smijeha, veselja, prisutno je bilo 50-ak osoba. Alku je otvorila bivša mještanka Tisovaca prigodnim predsjedničkim govorom i poželjela bolje dane svojoj Vrovini.
Pobjednik prve po redu slavodobitničke Zvjezdanske alke s najvećim brojem punata bio je Zdravko Drmešić. Za nagradu je dobio dukat iz obitelji Kovačić iz Sinja, jedne od pobjedničkih obitelji Sinjske alke. U ženskoj konkurenciji pobjednica alke je bila Darija Malbašić. Na alki je sudjelovalo i dosta djece,a svi su nagrađeni „brdom“ slatkiša. Nakon alke, za sve je priređeno druženje i ručak – tradicionalne peke i kotlići. Specijalno za ovu prigodu alka je iskovana u kovačkom majdanu obitelji Vijačkić u Oćeviji. Kako nam je rekao Dalibor Malbašić cilj je da Zvjezdanska alka zaživi i da se na ovaj način povežu Vareš i Sinj. Mi se iskreno nadamo da će do toga i doći.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 748

Jučer 6416

Ovaj Tjedan 748

Ovaj Mjesec 210963

Ukupno 13995407

Currently are 156 guests and no members online