Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Apostolski nuncij i veleposlanik RH posjetili Župni ured Vareš

14 Tra 2016
1619 times

Župni ured Vareš danas, 05.02.2016. godine posjetili su apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini Luigi Pezzuto i veleposlanik Republike

Hrvatske u BiH nj.e. Ivan Del Vechio. Pored domaćina susreta župnika fra Mirka Majdandžića, ovoj posjeti prisustvovao je i općinski načelnik Avdija Kovačević. Nakon kratkog sastanka i prezentiranja mogućih projekata delegacija se uputila prema selu Pogar da bi se na licu mjesta upoznali s prezentiranim idejama.
U srdačnom razgovoru s predstavnicima mjesne zajednice Pogar, dogovrena je realizacija nekoliko zajedničkih projekata. Ideja je bila da se pokrene poljoprivredna proizvodnja uz mogućnost skladištenja i otkupa voća i povrća, te distribucija istog na teritoriju Bosne i Hercegovine. Drugi projekt bi se odnosio na ekološko sportski turizam sa svim raspoloživim potencijalima na ovom području kao što je sportsko rekreacijski biciklizam, te seoski turizam uz prezentaciju zdrave hrane. Ideje su ostvarive i vrlo brzo će se krenuti u realizaciju istih.
Pored ova dva projekta pokrenuta je inicjativa za rješavanje problema vodosnadbijevanja sela Pogar u koji će bit uključeni općina Vareš, mjesna zajednica Pogar i veleposlanstvo RH u BiH. Također, u narednim mjesecima krenut će se u realizaciju sanacije puta kroz selo Pogar do Igrišta.
Nakon srdačnog prijema delegacija se uputila prema Bijelom Borju u „Kuću susreta“ gdje je goste dočekala Jelena Kuhač Odenwald i upoznala ih s radom ove ustanove u kojoj se liječe osobe s posebnim potrebama i potencijalima ove ustanove.
U kasnim popodnevnim satima visoka delegacija otputovala je prema Sarajevu uz obećanje da će današnji sastanak donijeti konkretne rezultate.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7726

Jučer 7940

Ovaj Tjedan 49770

Ovaj Mjesec 36475

Ukupno 14044429

Currently are 139 guests and no members online