Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

U Sarajevu otvorena Godina kulture Bosna i Hercegovina - Austrija

14 Tra 2016
927 times

U Sarajevu otvorena Godina kulture Bosna i Hercegovina - Austrija, pod motom: Upoznajmo se (bolje)

Nakon uspješne Godine kulture  2015. sa Srbijom, Savezno ministarstvo Europe, integracija i vanjskih poslova Republike Austrije proglasilo je 2016. godinu Godinom kulture u suradnji s Bosnom i Hercegovinom. Svečano otvaranje upriličeno je dana 8. veljače 2016. u Narodnom pozorištu u Sarajevu.
Na svečanosti pod nazivom „Culture Talk” - Razgovor o kulturi, pored veleposlanika Republike Austrije u BiH Martina Pammera i ministra civilnih poslova BiH Adila Osmanovića, udjela su uzeli i Sebastian Kurz, savezni ministar za Europu, integracije i inozemne poslove Austrije, Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH, Mag. Hana Stojić, koordinatorica regionalnog ureda Književne mreže „Tradukiˮ, Prof. Dr. Vahidin Preljević, vanredni profesor na katedri germanistike pri Filozofskom  fakultetu u Sarajevu, Arch. DI Christoph Hinterreiter, voditelj ureda Open South North Architecture Practice Sarajevo te naša Andrea Nikolić, Mag. Art. - umjetnička direktorica Vareš Classic Festivala.
Kroz razgovor o kulturi i suradnju otvaraju se brojne mogućnosti za obje zemlje, što su i istaknuli svi govornici. Prvenstveno jer nas veže zajedničko naslijeđe i oko 200.000 ljudi bh porijekla koji žive u Austriji, istaknuo je Kurz. U godini koju će obilježiti brojne kulturne manifestacije u suradnji s Austrijom, duž cijele Bosne i Hercegovine i u Austriji, njih više od 50, uključen će biti i Vareš Classic Festival, što predstavlja veliko priznanje radu naše izvrsne mlade umjetnice.
Više informacija o programima, kao i o drugim projektima koji su planirani u okviru Godine kulture Bosna i Hercegovina - Austrija 2016 možete naći na web - stranici Austrijske ambasade u Sarajevu: www.aussenministerium.at/sarajewo

Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1378

Jučer 5926

Ovaj Tjedan 20599

Ovaj Mjesec 7304

Ukupno 14015258

Currently are 148 guests and no members online