Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Reakcija iz TRD-a na Tematsku sjednicu OV

14 Tra 2016
834 times

Nakon održane Tematske sjednice i burne rasprave dobili smo reakciju iz TRD-a na navedenu sjednicu koju Vam u cijelosti prenosimo (original u privitku):


"Odazvali smo se pozivu na pomenutu sjednicu jer je poslovanje našeg preduzeća u teškoj situaciji zbog čega smo se i ranije obraćali općinskim i drugim nivoima vlasti. Najveće smo vareško proizvodno preduzeće od izuzetnog značaja za lokalnu zajednicu i šire, i očekivali smo da ćemo u razgovoru sa vijećnicima i pozvanim gostima doći do konstruktivnih prijedloga baziranih na realnim mogućnostima za iznalaženje rješenja aktuelne problematike. Očekivali smo da će vijećnička inicijativa ići u smjeru iznalaženja rješenja uticajem na sve nivoe vlasti u FBiH ali to se nije desilo. Sama sjednica se svela na nekompetentno, neosnovano i nezakonito uplitanje u rad privatnog preduzeća i privatnog posjeda, te istupe pojedinih vijećnika koji su iznosili svoje političke stavove za ličnu promociju, pri tome koristeći problematiku našeg preduzeća i naših uposlenika. Stvarna želja pojedinih vijećnika za rješavanjem aktuelne problematike ogleda se iz diskusije postavljanjem nesuvislih pitanja, totalnim odsustvom smisla i osjećaja za tematiku sjednice, djelovanjem izvan okvira nadležnosti Općinskog vijeća, te donošenjem banalnih zaključaka što ukazuje na prisutnost elemenata prisile i ucjene, a upućuje na nezakonit rad pojedinih općinskih vijećnika koji nije u skladu sa Statutom Općine Vareš, Poslovnikom o radu Općinskog vijeća te Etičkim kodeksom za izabrane zvaničnike Općine Vareš, na što je više puta upozoravao i sam Predsjedavajući Općinskog vijeća Vareš. Pojedini vijećnici su došli na predmetnu sjednicu potpuno nepripremljeni, sa nepotpunim i netačnim informacijama, bez predhodne analize problema i mogućeg rješenja što ukazuje na neprofesionalan i subjektivan rad.
I na kraju, saopštavamo da se ne obaziremo na nekompetentnost, neprofesionalnost, lažne i subjektivne rasprave ili pitanja i tematiku koja zadire u privatnost. Mi ćemo nastaviti braniti interese našeg preduzeća i naših uposlenika, te djelovati u pravcu rješavanja naše trenutne problematike u skladu sa zakonskim mogućnostima."

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2381

Jučer 8344

Ovaj Tjedan 17976

Ovaj Mjesec 103793

Ukupno 14111747

Currently are 115 guests and no members online