Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Novi udar na gospdarstvo i udruženja u Varešu

14 Tra 2016
844 times

Kraj veljače je rok za dostavu godišnjih obračuna gospodarskih subjekata u Bosni i Hercegovini pa

tako i u Varešu. Ova godina je specifična po tome što gospodarski subjekti, udruženja i svi oni koji moraju dostaviti svoje financijsko izvješće agenciji koja to provodi (ove godine FIA, financijsko informatička agencija) to ne mogu uraditi u Varešu.
Tragom ove informacije potražili smo odgovore zašto je Vareš izostavljen, odnosno zašto se nije uradilo kao prethodnih godina kada je jedan djelatnik dolazio u Vareš i preuzimao izvješća. Razgovarali smo s direktorom FIA-a Esadom Mahmutovićem koji nam je rekao da ove godine nisu u mogućnosti osigurati djelatnika koji bi došao u Vareš i da svi subjekti moraju se obratiti u najbližu poslovnicu ove agencije, a to je Visoko. Na upit, ima li odluka o ovome odgovoreno je da nema i da se obratimo kantonalnom uredu u Zenici. Kako to kod nas ide, odgovor iz Zenice je bio kako oni nisu nadležni donositi bilo kakve odluke, mada je ovo tranzicijsko razdoblje i vjeruju da će u naredno vrijeme osigurati djelatnika bar na jedan dan za preuzimanje izvješća.
Ovo je još jedan udar na ionako posrnulo gospodarstvo općine Vareš koja je najsiromašnija u kantonu. Ne treba ni spominjati kako je ova odluka izazvala brojna negodovanja gospodarskih subjekata zbog dodatnih troškova i odlaska do ispostave FIA-e u Visoko.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1683

Jučer 5926

Ovaj Tjedan 20904

Ovaj Mjesec 7609

Ukupno 14015563

Currently are 152 guests and no members online