Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

OBAVIJEST ZA JAVNOST

27 Tra 2023
2112 times

Poziv osobama koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Dabravine, Pogar, Mir i Dragovići sa područja Općine Vareš


                               PRIJAVITE SVOJE PRAVO NA NEKRETNINAMA

Pozivamo sve osobe koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Dabravine, Pogar, Mir i Dragovići sa područja Općine Vareš da prijave svoja prava na nekretninama u prostorijama Općinskog suda u Visokom. Javnom objavom Općinskog suda u Visokom je dana 19.04.2023. godine pokrenuta procedura uspostave i zamjene zemljišne knjige. Ovom prilikom pozivamo sve osobe da prijave svoja prava na nekretninama i to najdalje do 19.06.2023. godine.

Prijave se mogu izvršiti u prostorijama Općinskog suda u Visokom na adresi Ul. Alije Izetbegovića br.1 (sprat IV) svakim radnim danom od 07:30 do 16:00 sati.
Podneske je moguće dostaviti i putem pošte na adresu: Općinski sud u Visokom, Ul. Alije Izetbegovića br.1, 71300 Visoko.

Sud oglasom poziva građane da u roku od 60 dana od dana objave oglasa prijave svoja prava na nekretninama zemljišnoknjižnom uredu, i tu svoju prijavu dokažu podneskom u dva primjerka. Podnesak koji se dostavlja uz prijavu je najčešće ugovor o kupoprodaji, rješenje o nasljeđivanju (original ili ovjerena kopija), odnosno isprava na osnovi koje je građanin stekao pravo vlasništva na svojoj nekretnini.

Također, pozivaju se svi vlasnici stanova i poslovnih prostora u gore navedenim katastarskim općinama čije je vlasništvo bilo upisano u Knjigu položenih ugovora, da provjere prijenos svog prava vlasništva iz Knjige položenih ugovora u zemljišnu knjigu po podacima novog premjera uvidom u istu, u gore navedenim zakonskim rokovima, kako biste osigurali apsolutnu zaštitu svojih prava.
 
Svi upisi u zemljišnu knjigu za katastarske općine, koje su predmet uspostave ili zamjene zemljišne knjige, a u okviru “Projekta Dodatno financiranje za Projekt registracije nekretnina”, provoditi će se bez naplate sudske takse.

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je pokrenula Projekt Dodatno financiranje za Projekt registracije nekretnina, u okviru kojeg se provodi usklađivanje podataka iz katastra i zemljišne knjige. Dodatne informacije o Projektu možete zatražiti putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .


Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4140

Jučer 9541

Ovaj Tjedan 30467

Ovaj Mjesec 120876

Ukupno 13905320

Currently are 217 guests and no members online