Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana 8. sjednica Općinskog vijeća

11 Tra 2016
1124 times

Danas, 30.05.2013. godine u 9 sati započela je 8. sjednica  Općinskog vijeća. Za dnevni red predloženo je14. točaka. Sjednicu je

otvorio predsjedavajući Općinskog vijeća Zdravko Marošević, a tajnik vijeća Leon Pavlović izvršio je prozivku vijećnika i konstatirao da su prisutni svi vijećnici. Kao i obično svaka sjednica započinje sa izvješćem o zaključcima prethodne sjednice, a onda se pristupilo vijećničkim pitanjima.
Boško Andrić postavio je dva vijećnička pitanja. Pitanje oko postavljanja prometnih znakova oko Srednje škole i prilaza mještana u ulici Franjići, te zatražio da se iznađe rješenje i postavljeni znakovi uklone jer nisu u skladu sa zakonom. Drugo pitanje se odnosilo na uklanjanje drvenih objekata u ulici Korovinjići, naime većina objekata je uklonjeno ali  su ostala dva koji navodno ne ulaze u odluku o uklanjanju, te je zatražio informaciju o tome. Emir Islamović zatražio je da JKP Vareš dostavlja podatke o analizi vode i u Mjesne zajednice.
Goran Selak upozorio je na ruševno stanje zgrade u Vareš Majadanu na R-444.
Zdeno Franjić zatražio je da se postave prometni znakovi i u Mjesnim zajednicama sa ograničenjem brzine i osovinskim opterećenjem, a sve iz razloga očuvanja prometnica, pogotovo na mjestima gdje je postavljen novi sloj asfalta.
Safeta Muftić prenijela je zahvalnost starijih građana naselja Selište na postavljenoj rasvjeti i prijedlog da se pristupi izgradnji klupa za šetače na tom dijelu. Također, zatražila je da se postave i dva rasvjetna tijela na dijelu naselja Selište koja nisu do sada odrađena.
Nakon vijećničkih pitanja krenulo se na usvajanje dnevnog reda gdje su vijećnici tražili da se izmijeni 11.točka dnevnog reda koja se odnosila na izvješće o zdravstvenom stanju stanovništva i organiziranju zdravstva na području općine Varešu 2012.godini. Vijećnici su tražili da se točka izmijeni i da se raspravlja o radu i poslovanju JU Dom zdravlja Vareš. Nakon rasprave i kratke stanke vijećnici su usvojili dnevni red bez izmjena i krenuli u raspravu.
Na prvoj točki dnevnog reda data je svečana izjava novog vijećnika Jasmina Salketića.
Druga točka – Izvješće o rezultatima izbora za članove Savjeta mjesnih zajednica sa područja općine Vareš usvojena je uz kratku raspravu.
Treća točka – Prijedlog Odluke o potvrđivanju  rezultata izbora za članove Savjeta mjesnih zajednica usvojena je bez primjedbi i rasprave.
Četvrta točka – Prijedlg Zključka o prihvatanju Inicijative Općinskog načelnika o pokretanju postupka za izradu „Strategije razvoja proizvodnje na području općine Vareš za razdoblje 2013. – 2018. godine“ usvojena je sa 18 glasova za i jednim suzdržanim.
 Peta točka – Nacrt Odluke o usvajanju „Strategije prema mladima općine Vareš za razdoblje lipanj 2013. – lipanj 2016. godine“, s prijedlogom Zaključka, i ova točka je usvojena sa 18 glasova za i jednim suzdržanim.
Šesta točka – Nacrt Odluke o kriterijima, načinu i  postupku raspodjele sredstvima iz granta za projekte mladih koji se financiraju i sufinanciraju sredstvima proračuna Općine Vareš usvojena je bez rasprave.
Sedma točka – Prijedlog Rješenja o imenovanju Komisije za povlačenje  - obnovu granične linije između šuma i šumskog zemljišta s jedne strane i poljoprivrednog zemljišta s druge strane, usvojen je bez rasprave.
Osma točka – Izvješće o radu i poslovanju JKP d.o.o. Vareš za 2012. godinu usvojen je sa 16 glasova za i 3 protiv.
Deveta točka – Izvješće o radu i poslovanju JP „Vareš-stan“ d.o.o. Vareš za 2012. godinu uz kratku raspravu i prijedloge je usvojeno.
Desete točka – Izvješće o radu i poslovanju JP „Veterinarska stanica“ d.o.o Vareš za 2012. godinu usvojeno je s 18 glasova za i jednim suzdržanim.
Jedanaesta točka – Izvješće o zdravstvenom stanju stanovništva i organizaciji zdravstva na području općine Vareš u 2012. godini raspravljalo se i predloženo nekoliko zaključaka. Prvi je zaključak da se usvoji zdravstveno stanje stanovništva ali ovaj zaključak nije usvojen. Drugi zaključak o financijskom poslovanju također nije usvojen. Prijedlog mjera nije razmatran jer prethodna dva zaključka nisu usvojena.  Izvješće po ovoj točki dnevnog reda je usvojeno sa 12 glasova za i 6 suzdržanih.
Dvanaesta točka – Informacija o minsko-eksplozivnim sredstvima i poduzetim aktivnostima Općine na deminiranju prostora na području općine Vareš, usvojen sa 18 glasova za.
Trinaesta točka – Informacija o razini materijalno-tehničkoj opremljenosti i uvjeta u kojima rade organi mjesnih zajednica, usvojena.
 Četrnaesta točka – Vijećnička pitanja. Pročitana je obavijest da Središnja izborna  komisija (CIK) nije dala suglasnost na imenovanje člana komisije.  Načelnik je izvijestio o pokretanju inicijative parlamentarnim strankama da se sjednice održavaju subotom i to svaka dva mjeseca,a sve iz razloga smanjenja troškova. Također uputio je zamjerku da pojedini  zaposlenici koji su članovi komisija održavaju iste za vrijeme radnog vremena te na taj način ubiru naknade po dva osnova. Rusmir Berberović pročitao je pismo koje su uputili dijalizni bolesnici koje se odnosi na izmjene zakona u kojem se navodi da je dozvoljeno uzimanje organe i tkiva sa umrle osobe ako se ista  za života nije protivila tome. Zdravko Barkić uputio je primjedbu na stanje prometnica i održavanje putova ,te na koji način se vrši ugovaranje održavanja regionalnih cesta i kontrola izvedenih radova. Mato Pavić je zatražio da se uputi dopis za pregled R-444, dionica prema Ivančevu, jer je već uništen, a nalazi se pod garancijom. Načelnik Avdija Kovačević uputio je javne kritike pojedinim članovim SDP-a zbog onemogućavanja pristupa ministarstvima u kojima su članovi iz SDP-a kao i premijeru.
Nikola Šimić je zatražio da se pregleda put prema Borovici jer je u lošem stanju i neprohodan za osobna vozila. Sjednica je završena u 13 sati i 14 minuta.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 9358

Jučer 7986

Ovaj Tjedan 30651

Ovaj Mjesec 197306

Ukupno 13764458

Currently are 196 guests and no members online