Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dječji zbor na „Zlatnoj harfi“

11 Tra 2016
1137 times

U subotu, 01. lipnja 2013. godine u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Brestovskom bilo je posebno svečano i radosno.

Pod motom "Prosvijetli moju vjeru" održana je "Zlatna harfa", smotra Dječjih župnih zborova iz Središnje Bosne, na kojoj je sudjelovalo i Dječji zbor sv. Mihovila iz župe Vareš koji vodi sestra Ružica Marijić. U satavu zbora je 40 članova, uzrasta od 3. do 9. razreda osnovne škole, a vrijedno vježbaju već pune 4 godine. probe imaju svake srijede tijekom cijele godine, a kada imaju nastupe probe su i češće.
Na smotri u Brestovskom Dječji zbor iz Vareša jedini je nastupio sa dvoglasnim pjevanjem i izvedbom dvije crkvene pjesme, na što je posebno ponosna njihova voditeljica sestra Ružica.
Svečanost je započela u 10 sati slavljem Svete mise koju je predvodio fojnički gvardijan i bivši vareški kapelan fra Nikica Vujica uz koncelebraciju nekoliko svećenika. Crkva u Brestovskom bila je ispunjena s mnoštvom razdraganih dječjih lica, ali i njihovih roditelja koji su došli da ih podrže u njihovom nastupu. Nakon Svete mise upriličeno je izvlačenje rednih brojeva po kojima su nastupali Dječji zborovi koje je vodio naš župnik fra Mirko Majdandžić. Ovogodišnja Zlatna harfa okupila je Dječje zborove iz 11 različitih župa s otprilike 530 djece. Po dvije skladbe izveli su zborovi iz župa: Bugojno, Busovača, Brestovsko, Fojnica, Gromiljak, Kreševo, Kakanj, Kiseljak, Kupres, Vareš i Uskoplje. Ocjenjivački žiri činili su vlč. prof. Marko Stanušić, s. Krešimira Skopljaković i fra Nikica Vujica. Svaki Dječji zbor je bio poseban u pjevanju i u načinu odijevanja. Nakon izvedbenog dijela voditeljima i predstavnicima zborova su uručene prigodne zahvalnice i buket cvijeća kao uspomena na ovaj dan. Druženje je nastavljeno na platou ispred samostana sestara klarisa gdje je bio organiziran ručak za sve goste i prigodna priredba u organizaciji mladih s Brestovskog, a svu djecu počastio je i brestovski župnik, inače vareški sin fra Damir Pavić.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5733

Jučer 7986

Ovaj Tjedan 27026

Ovaj Mjesec 193681

Ukupno 13760833

Currently are one guest and no members online