Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Odobren projekt za rekonstrukciju nogometnog stadiona

11 Tra 2016
1203 times

Iz NK Vareš nam stižu sjajne vijesti – uskoro počinje realizacija projekta rekonstrukcije stadiona i klupskih prostorija! Naime, Nogometni klub "Vareš " i

Općina Vareš su još prije dvije i po godine aplicirali na konkurs NVO "CHILDREN OF THE WORLD", za sanaciju i adaptaciju već postojećeg sportskog kompleksa NK Vareš u Vareš Majdanu.
Ljudi u sjedištu ove organizacije u Lionu i njihovi predstavnici u BiH su prepoznali dobar rad NK Vareš, posebno sa stanovišta rada sa najmlađim i omladinskim selekcijama (kako s brojnošću djece u najmlađim selekcijama tako i uspjesima koje postižu), te je stigao potvrdan odgovor, pa je tako Vareš uvršten u mapu projekata ove nevladine organizacije.
Tako je formiran i Nadzorni odbor za koordinaciju između lokalne vlasti, tj. Općine Vareš i NVO, koji je u srijedu 05.06.2013. godine u zgradi općine Vareš imao i svoju prvu sjednicu.
Rekonstrukcija i adaptacija sportskih objekata i nabavka opreme realizirat će se kroz projekte NVO "CHILDREN OF THE WORLD" : "Sve za djecu", "U zdravom tijelu zdrav duh" i "Sportom protiv droge i pušenja".
Cilj projekta je : rekonstrukcija i popravka prilaznog puta, rekonstrukcija i proširenje travnjaka stadiona u Vareš Majdanu, postavljanje sustava za navodnjavanje stadiona, uklanjanje kamenog zida, postavljanje tartan- atletske staze, postavljanje tribina sa stolicama, popravka i postavljanje nove zaštitne ograde oko stadiona, postavljanje novih klupa za rezervne igrače i delegate, kompletna rekonstrukcija svlačionica i klupskih prostorija (krova zgrade, pločice, podovi, prozori i vrata, tuš kabina, WC-a, kupatila, klupskog restorana i dr.) i na kraju nabavka opreme za potrebe "NK Vareš".
Obzirom na značaj i obim projekta, na velika novčana sredstva koja su potrebna za ovaj projekt (cca 300.000,00 KM ), te posebno na značaj koji će ovaj projekt imati na razvoj sporta u našem gradu (pored nogometa otvaraju se uvjeti za razvoj atletike, tenisa i dr.), na razvoj i mogućnosti napredovanja naših najmlađih i budućih generacija pozivaju se svi članovi i simpatizeri kluba, svi roditelji i svi mještani općine Vareš da daju svoj doprinos u realizaciji ovih aktivnosti (volonterski, pomoć u izvođenju radova, pomoć u realizaciji ovih projekata).
Ovaj vrijedni projekt, kakav na području naše općine u oblasti sporta još nikad nije realiziran, po svom završetku će na kraju rezultirati činjenicom da će Vareš imati stadion i prateće objekte koji će biti ponos grada i koji će predstavljati dugotrajno rješenja za naše buduće generacije u pogledu uvjeta za bavljenje nogometom i drugim sportovima.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3872

Jučer 7725

Ovaj Tjedan 47608

Ovaj Mjesec 207671

Ukupno 13992115

Currently are 112 guests and no members online