Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana osnivačka skupština UO "Mandal"

11 Tra 2016
1658 times

U 16 sati 20.06.2013. godine održana je Osnivačka skupština Udruženja obrtnika starih i tradicionalnih zanata „MANDAL“. Osnivačku Skupštinu

vodio je Asim Bešić uz pomoć Murisa Arapovića. Na početku Muris je pozdravio prisutne i iznio podatke o starim zanatima koje imamo na području naše općine ali isto tako i zanate koji polako odumiru. Od 13 starih obrtničkih zanata na ovoj skupštini bilo je 9 predstavnika obrtnika. Ispred lokalne zajednice prisutne je pozdravio Zdravko Marošević, predsjedavajući općinskog vijeća,  zaželio im uspješan rad i obećao podršku od strane općinskih vlasti. Za predsjednika Udruženja izabran je Muris Arapović, a za potpredsjednika Damir Erlbek. Predsjednik skupštine je Asim Bešić. U Upravni odbor izabrani su Dražen Jozeljić, Šejla Arapović i Alojz Vijačkić. U nadzorni odbor izabrani su Ejub Velić, Mina Parić i Krešimir Zovko. O statutu udruženja  govorila je Meliha Hodžić pravnica obrtničke komore  iz Zenice. Jednoglasno je usvojen statut i određen iznos članarine koji iznosi 10 KM mjesečno. Prisutnima su se obratili ispred Federalne obrtničke komore Mensur Bektić, Miralem Alić predsjednik Udruženja građana ''Sehara'' iz Tešnja, Ahmed Alić predsjednik obrtničke komore ZDK i predsjednik upravnog odbora obrtničke komore ZDK Seid Brka. Na kraju su svi zaželjeli uspješan rad ovog udruženja i da se na narednoj skupštini iduće godine nađu u duplo većem broju.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7618

Jučer 6332

Ovaj Tjedan 33171

Ovaj Mjesec 19876

Ukupno 14027830

Currently are 244 guests and no members online