Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Večer vareških književnika

12 Tra 2016
1095 times

U velikoj dvorani općine Vareš sinoć, 23.srpnja 2013. godine s početkom u 19 sati upriličena je Večer vareških književnika u organizaciji Hrvatskog

kulturnog društva Napredak, podružnica Vareš. Spomenuti kulturni događaj dio je Ljetnog festivala Vareš 2013. godine, a riječ je zapravo o promociji romana "Četiri čuvara neba" autora Mladenka Marijanovića i obilježavanju 35 godina književnog rada Željka Ivankovića.   U ime organizatora publiku je na početku promocije pozdravio predsjednik vareške podružnice Napretka Mario Mirčić, čestitao Marijanoviću i Ivankoviću na dosadašnjem književnom radu i poželio im puno uspjeha ubuduće. U glazbenom dijelu programa nastupio je vareški župnik fra Mirko Majdandžić.
Roman "Četiri čuvara neba" publici je promovirao Željko Ivanković, koji je istaknuo kako ga autor ugodno iznenadio i kako roman oslikava stanje u Varešu, ali to može prepoznati samo osoba iz Vareša. Prof. dr. Enver Kazaz je na slikovit način predstavio 35 godina književnog stvaralaštva Željka Ivankovića, koji uistinu ima veliki značaj u bh. književnosti. Ivanković je pjesnik, pripovjedač, romanopisac, esejist, radio-dramski pisac, književni kritičar, prevoditelj, publicist i novinar.Neka od objavljenih djela željka Ivankovića su: zbirke poezije Nešto od onog što jest, Utrka puževa, Vrijeme bez glagola, Urušavanje slike, Izgubljeni zavičaj, Raskoš, hladna mjesečina,  potom priče za djecu Zvjezdangrad  i Odrastanja, romani Dodirom i svijet poče Ljubav u Berlinu i nezaobilazne Vareške priče, čije je 2. izdanje i izašlo u povodu ovog značajnog jubileja.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3885

Jučer 7702

Ovaj Tjedan 24000

Ovaj Mjesec 60981

Ukupno 14068935

Currently are 182 guests and no members online