Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana 10. sjednica OV-a Vareš

12 Tra 2016
1204 times

Dana 31. srpnja 2013.godine predsjedavajući Zdravko Marošević otvorio je 10. sjednicu Općinskog vijeća Vareš, na kojoj je bilo prisutno svih

19 vijećnika. Na početku sjednice usvojen je zapisnik sa 9. sjednice OV-a, a potom uz određene izmjene usvojen je i dnevni red 10. sjednice s ukupno 18 točaka. Na početku su usvojeni Prijedlog odluke o usvajanju strategije o mladima općine Vareš za razdoblje lipanj 2013. – lipanj 2016. godine i Prijedlog Odluke o kriterijima, načinu i postupku raspodjele sredstava iz granta za projekte mladih koji se financiraju i sufinanciraju sredstvima proračuna općine Vareš. Također je bez rasprave jednoglasno usvojen Prijedlog programa obilježavanja Dana općine Vareš (16.08.). Ovim programom predviđen je šahovski turnir, defile kroz grad i koncert vojnog orkestra Oružanih snaga BiH, svečana sjednica OV-a Vareš sa akademijom i u večernjim satima DJ party. Dan kasnije (17.08.) održat će se biciklistička utrka „ Željezna dolina“. Dosta rasprave vijećnici su posvetili Prijedlogu odluke o dodjeli općinskih priznanja i nagrada općine Vareš za 2013.godinu koje je na kraju usvojeno. Vijećnici su usvojili i sljedeće: Prijedlog Odluke o raspisivanju ponovnog Javnog oglasa za imenovanje člana Općinske izborne komisije Vareš, Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organiziranju općinskih službi za upravu općine Vareš i Stručne službe Općinskog vijeća, Zahtjev za dodjelu zemljišta na korištenje općini Vareš na lokaciji Kram, Prijedlog Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva – korištenja građevinskog zemljišta za Kamenjaš (Mehe) Hajridi iz Dabravina, Vareš, Prijedlog Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva – korištenja građevinskog zemljišta za Kamenjaš (Mehe) Hajrudinu iz Dabravina, Vareš. Usvojen je i Prijedlog Rješenja o imenovanju Stručne komisije za procjenu prometne vrijednosti nekretnina, a imenovani su Nermin Aščerija (dipl.ing. građevine), Željko Franjić (dipl.ing.poljoprivrede) i Maja Ajanović (dipl.pravnica). vijećnici su usvojili Prijedlog Rješenja o imenovanju vršitelja dužnosti članova Skupštine Javnog poduzeća „Šumsko privredno društvo Šumarstvo Vareš i Olovo“ d.o.o. Vareš, a imenovani su Mevla Alić i Brano Šurkić. Usvojen je i Prijedlog Zaključka o pokretanju postupka za izbor članova  Skupština Javnih poduzeća čiji je osnivač Općina, obzirom da sadašnjim članovima skupština JKP d.o.o. Vareš, JP Vareš – stan d.o.o. Vareš, JP Veterinarska stanica d.o.o. Vareš  mandat ističe 04.08.2013.godine. Na dnevnom redu bili su Izvješće o realizaciji Programa rada Općinskog vijeća Vareš, za prvo polugodište 2013.godine, Izvješće o stanju lokalne i regionalne putne mreže na području općine Vareš, Izvješće o stanju zaštite od požara na području općine Vareš sa akcentom na realizaciju Plana zaštite od požara i stanja opremljenosti PVJ, Informacija o rekonstrukciji i izgradnji regionalnog puta R-444 Podlugovi – Breza – Vareš- Vijaka – Podkamensko, Informacija o stanju u oblasti boračko – invalidske zaštite na području općine Vareš i sve je prihvaćeno od strane vijećnika. Sjednica je privedena kraju tekućim pitanjima u 12 sati i 10 minuta.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3879

Jučer 7702

Ovaj Tjedan 23994

Ovaj Mjesec 60975

Ukupno 14068929

Currently are 180 guests and no members online