Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Kids festival u Varešu

12 Tra 2016
1123 times

Već od 15. srpnja 2013. godine volonteri UG Narko-ne i studenti iz Švicarske organizirali su na području

općine Vareš interesantne i zabavne aktivnosti za djecu i mlade kao zdrave alternative za droge i ovisničko ponašanje. Na ovim radionicama koje su bile socijalnog, stvaralačkog, umjetničkog i sportskog karaktera sudjelovalo je oko stotinu djece uzrasta od 4 do 12 godina. Neke od aktivnosti koje su realizirane u našem gradu su oslikavanje zida kod Željezare u Vareš Majdanu, gdje su volonteri željeli unijeti malo vedrine u sivilo koje vlada na tom dijelu naše općine, a grafitima znakovit natpis „Occupy the sky“.
Osim toga, volonteri su samoinicijativno očistili dio oko vareškog jezera Nula, prikupili 14 vreća smeća i od komadića stakla izradili mozaik na obali jezera. Na radionicama su izrađivali maske, oslikavali lica, slikali prstima, izrađivali plastelin, imali skupne igre i što je najvažnije bilo je tu puno smijeha i radosti.
Vrhunac njihove zabave, ali i učenja kroz IKS projekt 2013 bio je Kids' Festival koji se održao jučer 06.kolovoza na platou ispred Osnovne škole Vareš. Festival je okupio preko stotinu djece, koja su puna tri sata uživala u igri i zabavi. Na igralištu ispred škole, djeca su u grupama imala različite zadatke, bilo je tu puno igre, a sve pod budnim okom voditelja radionica.
U parku ispred škole bio je izložbeni prostor, gdje su naši sugrađani mogli razgledati sve maske, fotografije i ostale sadržaje koje su volonteri radili sa djecom. U parku je također organiziran štand za oslikavanje lica, što je posebno privuklo brojne djevojčice. Volonteri su se pobrinuli i za osvježenje za djecu, dakle ničega nije nedostajalo. Kids festival u Varešu ostat će upamćen kao jedan lijep i sadržajan događaj u kojem su ovog ljeta uživali naši najmlađi sugrađani.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1962

Jučer 7702

Ovaj Tjedan 22077

Ovaj Mjesec 59058

Ukupno 14067012

Currently are 142 guests and no members online