Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Potpisan ugovor između općine Vareš i HELP-a

12 Tra 2016
1209 times

Danas 07.kolovoza 2013 godine u uredu načelnika općine Vareš potpisan je Ugovor o suradnji između općine Vareš i njemačke nevladine

organizacije HELP na realizaciji novog projekta na području općine Vareš. Spomenuti ugovor potpisali su generalna direktorica HELP-a Karin Settele i pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti i BIZ Rusmir Berberović. Projekt ima naziv „Izgradnja održive ekonomije kroz razvoj malih i srednjih poduzeća i turističkih kapaciteta u BiH“, kojim će biti obuhvaćeno 35 korisnika s područja općine Vareš. Projektom se planira olakšati održivi ekonomski razvoj lokalne zajednice kroz donaciju malih grantova za jačanje privatnog sektora i to kroz očuvanje starih zanata, modernizaciju poljoprivredne proizvodnje, podršku razvoju privatnih turističkih kapaciteta, formiranje različitih atraktivnih turističkih paketa i jačanje kapaciteta lokalnog  turističkog ureda.
Projekt će trajati 4 godine, a obuhvatit će sljedeće grantove: za razvoj poljoprivredne proizvodnje (1600 eura), za poticaj starih zanata (1800 eura) i za razvoj turizma (2000 eura). Već idućeg tjedna će krenuti informativna kampanja, a do kraja 2013. godine bit će odabrani korisnici projekta putem javnog poziva. Na početku današnjeg sastanka pomoćnik načelnika Rusmir Berberović upoznao je  generalnu direktoricu HELP-a Karin Settele i projekt menadžera ove organizacije Almina Adžovića o dosadašnjim projektima i suradnji sa HELP-om, a direktorica Karin Settele je izrazila zadovoljstvo što će kroz realizaciju novog projekta, osim odabranih korisnika, imati koristi i lokalna zajednica i sama općina kroz plaćanje taksi i poreza. Istaknula je da je cilj projekta da organska hrana proizvedena na našim prostorima postane konkurentna i na tržištu izvan BiH. Na kraju je zaključila da joj je iznimno drago što HELP ulaže u velike potencijale u BiH i općini Vareš konkretno koja ima sve predispozicije za razvoj eko i seoskog turizma.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6134

Jučer 7702

Ovaj Tjedan 26249

Ovaj Mjesec 63230

Ukupno 14071184

Currently are 206 guests and no members online