Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Hrvatski veleposlanik u BiH posjetio Vareš

13 Tra 2016
1938 times

Nakon prvog posjeta općini Vareš krajem listopada prošle godine i u želji da se što bolje upozna sa situacijom u općini Vareš, danas 07. kolovoza 2014. godine

u radnom posjetu boravio  je veleposlanik RH u BiH mr.sc. Ivan del Vechio sa suradnicima. Razgovarao je s načelnikom općine Vareš Avdijom Kovačevićem i njegovim suradnicima, s vareškim gospodarstvenicima i predstavnicima lokalnih medija.
Na sastanku su bili prisutni: Ines Pacek – savjetnica u Veleposlanstvu RH u BiH, Mladen Rudež - pomoćnik ministrice u Sektoru za realizaciju projekata Ministarstva okoliša i turizma FBiH, Brano Šurkić – savjetnik načelnika za ekonomska pitanja, Rusmir Berberović – pomoćnik načelnika za drušvene djelatnosti, Ibrahim Spahić – šef ureda općinskog načelnika, Zdravko Marošević – predsjedavajući OV-a Vareš, vareški župnik fra Mirko Majdandžić, Mario Mirčić – predsjednik HKD Napredak, podružnica Vareš, Sevledina Gondžo – direktorica tvornice rezervnih dijelova Vareš, Izudin Sjerotanović- direktor BBM-a Vareš, te privatni poduzetnici Nikola Šimić, Fajko Kapetanović, Mladen Franjić, Zijad Kamenjaš i Milomir Marošević. Od predstavnika medija na sastanku su bili Ivan Lovrić i Mladenko Marijanović.
Jedna od tema razgovora bile su i štete uzrokovane poplavama i o načinima i šansama za njihovu sanaciju. Veleposlanik del Vechio upoznao je prisutne o fondovima EU i sredstvima koja su namijenjena za popravku putne infrastrukture, te izrazio nadu da će ih i općina Vareš iskoristiti do početka zime. Posebno se pozitivno očitovao i o uspostavljanju suradnje Vareša i Dubrovnika, koje predstavlja obnavljanje stare povijesne rute i što je izvrsna priča i interesantan turistički projekt.
Vareškim gospodarstvenicima nj.e. del Vechio ponudio je svoju pomoć u vidu traženja partnera u RH za plasman njihovih proizvoda i proširenju suradnje.  Na sastanku je bilo riječi o pomoći RH građanima i Hrvatima u BiH kroz projekte koje su kandidirali različiti subjekti s područja općine Vareš. Pored toga, bilo je riječi o dodjeli građevinskog materijala za obnovu kuća zainteresiranim povratnicima. Na pitanje da li Vareš ima perspektivu veleposlanik del Vechio je odgovorio:“Vareš ima budućnost. Ovaj dio BiH vrlo je perspektivan. Samo je potrebno posložiti stvari, napraviti projekte za fondove EU i imati viziju. Što više projekata bude, veći će biti standard građana Vareša.“

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2347

Jučer 7251

Ovaj Tjedan 9598

Ovaj Mjesec 95415

Ukupno 14103369

Currently are 82 guests and no members online