Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Uručeni ključevi vatrogasnog vozila

13 Tra 2016
998 times

Općina Vareš i Profesionalna vatrogasna jedinica od danas 09.09.2014. godine bogatije su za jedno vatrogasno vozilo.

Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji župe Vareš i župe Althofen iz Austrije dogovorena je donacija vatrogasnog vozila općini Vareš.
Sve je započelo prije nekoliko godina kada je ostvaren kontakt između ovih župa, a otprilike prije godinu dana uslijedili su  posjeti na relaciji Vareš - Althofen. Prilikom zadnjeg posjeta krajem prošle godine dogovorena je donacija vatrogasnog vozila općini Vareš.
„ Iako vozilo nije novo, dobro će poslužiti, jer je sama konstrukcija vozila pogodna za našu općinu i teren zbog uskih ulica i brdovitog terena. Vozilo je opremljeno pogonom na sva četiri kotača i svim priključcima za rad na ovakvim terenima. Bilo je neophodno odraditi administrativne poslove oko pripreme potrebne dokumentacije i otići po vozilo“, rekao nam je župnik fra Mirko Majdandžić. „ U petak 05.09.2014. godine otputovali smo po donirano vozilo i u subotu 06.09.2014. godine prisustvovali smo prezentaciji koja je priređena povodom našeg dolaska, gdje su nam pokazane sve mogućnosti ovog vozila. Nadamo se samo da će vozilo bit korišteno samo za prezentacije, a ne za djelovanje na terenu i da će naši vatrogasci imati što manje posla“, naglasio je fra Mirko.
Uručenju ključeva vozila prisustvovali su načelnik općine Vareš Avdija Kovačević, zapovjednik Profesionalne vatrogasne jedinice Vareš Izudin Muftić, kao i osobe koje su pomogle u realizaciji ovog projekta. I na kraju, hvala općini Althofen na doniranom vozilu i svima koji su pomogli da se ovaj projekt realizira.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 10222

Jučer 10411

Ovaj Tjedan 81528

Ovaj Mjesec 73022

Ukupno 15322344

Currently are 592 guests and no members online