Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Započeo generalni štrajk u Općini Vareš

14 Tra 2016
833 times

U osam sati jutros, 21.05.2015. godine započeo je generalni štrajk državnih službenika i namještenika organa uprave

Općine Vareš. Razlozi stupanja u štrajk su neisplaćene plaće za razdoblje od 01.01.2015. godine do danas, dakle ukupno četiri pune plaće i neizmireni doprinosi za mnogo duže razdoblje.
„Sindikalna podružnica samostalnih sindikata državnih službenika i namještenika potpisala je Sporazum s općinskim načelnikom o načinu rada za vrijeme štrajka u kojem je definirano koje službe će sve raditi i koje usluge će građani moći obaviti. Primorani smo na ovakav način izražavanja nezadovoljstva jer nam je došlo do guše“, rekao je predsjednik sindikalne podružnice Miralem Musa.
„Ukupno imamo 56 članova sindikata i to je 90% uposlenika svih radnika u Općinskom organu uprave, a gotovo svi su potpisali izjave o stupanju u štrajk, što smo po zakonu morali uraditi. Građani će i dalje moći dobiti usluge u općini u skladu sa Sporazumom koji je potpisan, ali isto tako mi nikome ne možemo zabraniti da radi i ako nije član sindikata. Štrajk će se odvijati unutar zgrade Općine i svi zaposlenici su dužni bit na svojim radnim mjestima, a svakodnevno će se održavati sastanci sindikata sa menadžmentom Općine kako bi imali informacije o mogućim promjenama“, naglasio je Musa.
„Sindikalna podružnica državnih službenika i namještenika Općine Vareš potpisala je sporazum s Općinom i samim tim ispunili su sve uvjete predviđene zakonom o štrajku, te su jutros stupili u generalni štrajk. U potpunosti razumijem nezadovoljstvo uposlenika zbog neisplaćenih plaća za ovu godinu, ali sve je ovo posljedica teškog stanja u kojem se našla naša općina iz već dobro poznatih razloga. Očekujemo pomoć vlade ZDK i vlade FBiH u rješavanju novonastalih problema, jer bez pomoći viših instanci mi ne možemo izaći iz ove krize“ rekao je načelnik općine Avdija Kovačević.
Štrajk državnih službenika i namještenika u Općini Vareš započeo je jutros u osam sati i nije ograničen vremenskim trajanjem, a ovo je ujedno i prvi slučaj u BiH da su se na ovakav korak odlučili uposlenici jednog organa uprave.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 658

Jučer 6332

Ovaj Tjedan 26211

Ovaj Mjesec 12916

Ukupno 14020870

Currently are 139 guests and no members online