Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Proslavljen patron župe Vareš

10 Tra 2016
7655 times

Danas ,29.09.2010.godine s početkom u 11sati u župnoj crkvi u Varešu svečanom svetom misom počela je proslava svetog  Mihovila patron župe

Vareš . Misno  slavlje u prepunoj crkvi predvodio je uzoriti kardinal Vinko Puljić,nadbiskup vrhbosanski uz koncelebraciju župnika župe Vareš fra Bonu Tomića i gvardijana sutješkog samostana fra Iliju Božića te još 10-tak svećenika iz okolnih župa .Na samom početku vareški župnik pozdravio je sve prisutne vjernike , predstavnike političkih vlasti ,te predstavnike policije njih šest  koji su došli na poseban način proslaviti ovaj patron jer je sveti Mihovil i njihov zaštitnik. U svojoj propovijedi uzoriti kardinal Vinko Puljić govorio je o našoj kršćanskoj vjeri, te kako se ne trebamo stidjeti Isusa nego ga slaviti i propovijedati drugima kako bi ga i oni upoznali i pustili u svoj život. Također je govorio o Mihaelu, Gabrijelu i Rafaelu, o tome što oni predstavljaju i koliko su značajni u našoj vjeri. Po završetku svečanog misnog slavlja župnik fra Bono Tomić pozdravio je i predstavnike Udruge poginulih branitelja ( Dražanu Klarić), Udrugu Majka Terezija ( Gordana Lukić ) ,te Udrugu Hrvatski Radiša ( Zdravko Terzić ) koji su  uručili prigodan dar zahvalnosti uzoritom kardinalu, sliku vareške crkve u bakrorezu.  Kako bi uveličali ovo slavlje Vareš su posjetili  i gosti, članovi  klape Rodoč iz Mostara koji su trebali u sklopu druženja ispred crkve koje su organizirali naši svećenici  po završetku mise izvesti svoje pjesme i plesove, ali nažalost loše vremenske prilike to nisu dozvolile. Treba spomenuti  da su se vjernici za ovaj blagdan pripremali trodnevnicom , gdje su imali priliku čuti prikladna predavanja fra Ive Pavića i imali priliku za svetu ispovijed i obraćenje. Svim varešanima gdje god bili čestitamo patron župe.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4782

Jučer 6357

Ovaj Tjedan 18077

Ovaj Mjesec 4782

Ukupno 14012736

Currently are one guest and no members online