Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Taize - Regionalni susret mladih

10 Tra 2016
7320 times

Jučer (03.09.2010) u Sarajevu počeo je Regionalni susret mladih u duhu ekumenske zajednice  Taize  pod nazivom „Hodočašće povjerenja

na zemlji“ i traje do nedjelje (05.09.2010.) Tijekom ovoga hodočašća povjerenja , mladi će provesti vrijeme živeći zajedno , približujući se Bogu i jedni drugima ,podijeliti će svoje radosti i zajedno otvoriti nove putove nade . Organizator ovog susreta  je ekumenska zajednica iz Francuske , (braća redovnici različite vjere kršćanstva koji žive u malom selu Taize) , zajedno sa  Kardinalom Vinkom Puljićem i mitropolitom Nikolajom dabrobosanskim . Ovakvi susreti održavaju se 2-3 puta godišnje , a evo sada i prvi put u BiH , u Sarajevu . Na ovom trodnevnom susretu očekuje se oko 900  mladih  iz različitih zemalja,Hrvatska, Njemačka,Italija,Poljska,Španjolska,Engleska te mnoge druge,jedan sudionik dolazi čak iz  Hong Konga . Mladi će biti smješteni po obiteljima  , a zajedničke molitve i podjela obroka biti će u Centru skenderija .  Uz molitve mladi će imati priliku sudjelovati na različitim radionicama , posjetiti vjerske objekte , institucije vlade i sl . Oko same organizacije smještaja te programa  u Sarajevu pobrinuli su se djelatnici “ Nadbiskupijskog centra za mlade Ivan Pavao II „sa volonterima njih oko 120, od kojih su i dvojica iz Vareša  Bojan Pavić i Mirel Subašić .
Treba napomenuti da su susret također podržali premijer kantona te gradonačelnik  Sarajeva.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4824

Jučer 6357

Ovaj Tjedan 18119

Ovaj Mjesec 4824

Ukupno 14012778

Currently are 80 guests and no members online