Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održan Miholjski koncert

10 Tra 2016
7991 times

U prepunoj crkvi sv. Mihovila u Varešu u nedjelju 26.rujna 2010. godine s početkom u 19 sati održan je Miholjski koncert klasične

glazbe. Na početku koncerta su posjetitelje u ime organizatora pozdravili fra Bono Tomić ispred Župnog ureda Vareš i Petar Jelić ispred prijatelja „Miholjski koncert“. Koncert je otvorio kvartet  „Musica Viva“ izvedbom skladbe Aria Johana Sebastiana Bacha, potom je publika uživala u Koncertu za obou u c-moll Benedeta Marcella , koju su izveli kvartet „Musica Viva“i Rafo Dužnović na kontrabasu i solista Željko Sertić na oboi. U nastavku je kvartet „Musica Viva“ izveo serenadu Eine kleine Nachtmusik 1 stav i  Divertimento u D-dur 1 stav Wolfgang Amadeusa Mozarta i Preludium u h-mollu Frederika Chopina.  
Za umjetnički dio koncerta bio je zadužen prof. Željko Sertić koji je život i stvaralaštvo velikih skladatelja publici dočarao zanimljivim anegdotama.
Glazbeno iznenađenje večeri bio je mladi umjetnik iz Zenice Ivan Jelić, studenta Muzičke akademije u Zagrebu koji iza sebe ima brojne zapažene nastupe. Za izvedbe skladbi Nessum dorma i Granada dobio je snažan aplauz publike. Kada Ivan Jelić za nekih 10-ak godina bude nastupao na svjetskim pozornicama, mi Varešani ćemo s ponosom moći reći da je nastupao i u našoj maloj dolini željeza, našem Varešu.
U drugom dijelu koncerta izvedeno je još 6 skladbi: Panis Angelicus Cesara Franka u izvedbi  soliste Željka Sertića na engleskom rogu i Igora Hingera na orguljama. Simfoniju u D-duru Luke Sorkočevića izveli su kvartet „Musica Viva“ i Rafo Dužnović na kontarbasu; Meditaciju skladatelja Julesa Masseneta izveo je solista Rajmund Likić na klarinetu; Notturno Alexandera Borodina izveo je kvartet „Musica Viva“, a Svitu za klarinet i klavir Quasi cadenza Dušana Trbojevića izveli su Rajmund Likić na klarinetu i Samir Ismić na udaraljkama. Koncert je završio Capriciom Nr.1 Dragana Šuplevskog koji su izvele članice kvarteta „Musica Viva“.                                       
Posjetitelji koncerta su zaista uživali u glazbenim izvedbama skoro sat i pol, a svaki nastup su nagradili velikim aplauzom. Svi su složni da je ovo jedinstven kulturni događaj u gradu i da bi trebao imati potporu i u općinskom proračunu, što je u izjavi za radio Bobovac i obećao načelnik vareške općine Hamdo Fatić za 2011. godinu.
Ovogodišnji Miholjski koncert klasične glazbe omogućili su brojni potpomogatelj koncerta kojima i ovim putem izražavamo iskrenu zahvalnost, a to su:
Župni ured Vareš, „Profitex“ d.o.o. Vareš, „MPM“ d.o.o. Vareš, „Šimić Prom“ d.o.o. Vareš, STR „IK“ vl.Igor Kaurloto Vareš, Boško i Zoran Andrić Vijaka, Cvjećara „Orhideja“ Vareš, „Mega-commerce“ d.o.o. Vareš, Rajmund Likić, Sarajevo, Željko Sertić, Vareš, Rafo Dužnović, Vareš, Igor Hinger, Vareš, Ljilja i Nebojša Mijatović, Lahr/Njemačka, Mirjana i Zlatko Šimundić, Hamburg/Njemačka, Vlatka Kraljević, Hamburg/Njemačka, Jadranka i Gordan Mijatović, Goeteborg/Švedska, Dragojana i Nenad Grgić, Munchen/Njemačka, Nada i Petar Jelić, Varaždin/Hrvatska, te SZUR „Foto Barnjak“ Vareš. Medijski pokrovitelj koncerta bio je „Hrvatski Radio Bobovac“ Vareš.
Na kraju koncerta u ime organizatora riječi zahvale su upućene svim glazbenim umjetnicima članicama kvarteta Musica Viva Bogumili Kamenjašević, Ivani Papišti, Gordani Mitrović i Amili Jankoski, glazbenicima Željku Sertiću, Rafi Dužnoviću, Rajmundu Likiću, Igori Hingeru, Samiru Ismiću i mladom Ivanu Jeliću na maestralnim izvedbama.
Druženje je nastavljeno nakon koncerta u prostorijama Župnog ureda Vareš.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5036

Jučer 6357

Ovaj Tjedan 18331

Ovaj Mjesec 5036

Ukupno 14012990

Currently are 98 guests and no members online