Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Tradicionalno hodočašće u Olovo

11 Tra 2016
2950 times

Danas, 01.svibnja 2013. godine s početkom u 11 sati započelo je misno slavlje u Olovu. I ove godine okupio se veliki broj vjernika iz svih krajeva

Bosne i Hercegovine, a najviše iz susjednih župa. Na početku mise vjernicima se obratio upravitelj Svetišta fra Ilija Božić i pozvao kardinala Vinka Puljića da predvodi misno slavlje. U nadahnutoj propovijedi kardinal je govorio o Majci božjoj koja ima dovoljno ljubavi za sve, te pozvao vjernike na molitvu i opraštanje. Govorio je i o molitvi u obiteljima koje je sve manje, naglasivši da bez molitve nema ni ljubavi. Uz koncelebraciju velikog broja svećenika, misno slavlje su svojom pjesmom uveličali bogoslovi Franjevačke teologije iz Sarajeva. Kolika je vjera i snaga molitve pokazale su i dvije starice koje su cijelu misu klečale ispred oltara na jakom suncu. Na kraju mise upravitelj Svetišta fra Ilija Božić, zahvalio se svim hodočasnicima koji su došli, stanovnicima Olova, policijskim djelatnicima na osiguranju i svima koji su na bilo koji način pomogli u pripremanju svečanosti, te pozvao sve da ponovno dođu za blagdan Velike Gospe.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2123

Jučer 8939

Ovaj Tjedan 38134

Ovaj Mjesec 198197

Ukupno 13982641

Currently are 103 guests and no members online