Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Zlatni pir Lucije i Joze

11 Tra 2016
2105 times

U subotu 07. svibnja 2011. svečanom Sv. Misom u 17 sati obilježen je nesvakidašnji događaj u župi Vijaka, a to je ZLATNI  PIR  Lucije i Joze Marošević. 

Važna je to vijest, jer je danas mnogim mladim bračnim parovima zlatni pir – znanstvena fantastika.  Lucija i Jozo vjenčali su se u istoj crkvi 05. svibnja 1961. godine. Kumovi su im tada bili Nada i Jeronim Jozeljić s Lazetovice, koji su svoje kumstvo potvrdili i na zlatnom piru, što je ovom događaju dalo još svečaniju notu. Fra Berislav Kalfić koji je vodio ceremoniju obnove zavjeta u vijačkoj crkvi rekao je da su Lucija i Jozo dočekali pedeset godina zajedničkog života noseći svoje križeve, za što je bila potrebna velika ljubav, međusobno poštovanje i čvrsta vjera u Boga,
na što smo se i zakleli prije pola stoljeća. U svom dugogodišnjem zajedničkom životu Lucija i Jozo pamte lijepe i sretne trenutke, ali i one teške za koje je trebalo puno tolerancije i ljubavi. Plod njihove ljubavi je četvero djece, sin Mijo, kćerke Vera, Janja i Marica i njihove obitelji.Imaju i devetoro unučadi i praunuku Laru. Skromni i jednostavni ljudi koji žive na Križu u selu Krčevine stvorili su svoj dom, obitelj i djecu odgojili onako kako su najbolje znali, a kako oni ističu, uspjeli su u najvažnijem da im djeca budu vrijedna i poštena poput njih samih pa se danas s pravom mogu ponositi s njima. To je svakako i najveći dar Luciji i Jozi za ovu obljetnicu.
Svoj "Zlatni pir" veselo su proslavili okruženi širom obitelji u vlastitom domu. Razdragana obitelj, rodbina, susjedi i prijatelji okupili su se kako bi im čestitali ovu obljetnicu jer oni su to doista zaslužili. Umirovljeničke dane provode uživajući u svom dugogodišnjem zajedništvu prepunom međusobne potpore i bogatstva davanja.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2472

Jučer 8939

Ovaj Tjedan 38483

Ovaj Mjesec 198546

Ukupno 13982990

Currently are 95 guests and no members online