Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Uspješan nastup naše studentice

11 Tra 2016
1899 times

U petak, 10. svibnja, u Studijskom centru socijalnog rada gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić otvorio je Regionalni kongres studenata

socijalnog rada, na kojem je sudjelovala i naša Vareška Alena Tirić, studentica IV. godine Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Naime, Alena je bila jedna od šest predstavnika FPN, Odjela za socijalni rad koji su predstavljali BiH na spomenutom kongresu, te prezentirala svoje viđenje na temu ,,Djeca bez roditeljskog staranja, stanje u Bosni i Hercegovini briga o njima, te angažiranje studenata u radu sa istim’’. Na kongresu je prezentaciju imao i Alenin kolega Abaz Šabić na temu: ,,Socijalni rad na Fakultetu Političkih nauka Sarajevo’’.  Pored Alene i Abasa, na kongresu su bile i njihove kolegice Daniela Rajić, Ivana Nenadić, Alma Mulahmetović i Aldina Ćošabić. Studenti iz Sarajeva su oduševljeni, kako organizacijom i dočekom u Zagrebu, tako i stjecanjem novog iskustva i znanja od strane drugih studenata sa područja raznih univerziteta zemalja regije, a kako doznajemo ovaj kongres tek je početak serije njih, jer će ista skupina studenta sudjelovati i na kongresu u Ljubljani koji bi trebao biti održan krajem ove ili početkom naredne godine. Inače, Regionalni kongres studenata socijalnoga rada, održan je u od 10. do 12. svibnja/maja 2013. godine, u organizaciji Društva studenata socijalnog rada iz Zagreba. Glavna misao kongresa je bila razmjena iskustava i stvaranje novih ideja o tome kako bi se socijalni rad kao struka mogao unaprijediti, te odgovoriti svim izazovima u ovim kriznim vremenima. Sudionici Kongresa su bili studenti iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije, a u tri dana održano je 10 sekcija.  Prvog dana Kongresa upriličeno je registriranje članova, otvaranje ceremonije i govor njihovih ključnih aktera koji su pomogli pri realizaciji ovog Kongresa, a drugi i treći dan riječ su imali studenti sa drugih univerziteta s područja regije. Trebamo naglasiti da su Bosnu i Hercegovinu, nikad složeniju, predstavljali studenti sa tri univerziteta, iz Federacije BiH Sarajevo i Mostar, te iz RS-a Banja Luka.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4600

Jučer 8939

Ovaj Tjedan 40611

Ovaj Mjesec 200674

Ukupno 13985118

Currently are 255 guests and no members online