Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana Javna rasprava o Nacrtu zakona o ugostiteljstvu

11 Tra 2016
2127 times

U općini Vareš, 05.01.2016. godine održana je Javna rasprava o Nacrtu zakona o ugostiteljstvu. U općini Vareš predstavnike

Ministarstva gospodarstva Ze-Do kantona dočekao je Ermin Musa, pomoćnik načelnika za prostorno uređenje, urbanizam gospodarstvo i financije. Delegaciju ministarstva sačinjavali su Osman Buza pomoćnik ministra gospodarstva Ze-do kantona i Dženita Hrgić. Na javnoj raspravi nije se odazvao veći broj ugostitelja što iz poslovnih obveza što zbog udaljenosti. Moderatorica Javne rasprave gospođa Hrgić upoznala je prisutne ugostitelje s novinama koje ovaj Nacrt zakona donosi. Iako je Zakon u najvećem dijelu usklađen s Federalnim zakonom o ugostiteljstvu uvedene su neke izmjene i dodaci koji bi trebali olakšati rad ugostitelja na području općine Vareš. Nacrt zakona je predvidio uvođenje jedinstvenog registra ugostitelja u cijelom kantonu, mogućnost ulaganje žalbe na rješenje za rad na općini u kojoj je registrirana djelatnost što je do sada bilo na razini kantona, potrebni minimalni uvjeti za pravne osobe prilikom otvaranja ugostiteljskog objekta, jedinstveno radno vrijeme na razini kantona, i niz drugih novina. Prisutni ugostitelji postavili su i određen broj pitanja koja su se odnosila na Nacrt zakona među kojima je bila mogućnost zapošljavanja radnika prilikom obavljanja ugostiteljske djelatnosti kao dopunskog zanimanja. Također, upućena je primjedba na sporost izdavanja potrebnih dokumenata prilikom otvaranja objekta.
Sve primjedbe na Nacrt zakona ugostitelji mogu dostaviti do 15.01.2016. godine na adresu Ministarstva ZDK ili u općinu Vareš.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5658

Jučer 8232

Ovaj Tjedan 5658

Ovaj Mjesec 42639

Ukupno 14050593

Currently are 346 guests and no members online