Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Podrška mladima kroz zapošljavanje i samozapošljavanje

08 Velj 2024
760 times

U dvorani Općine Vareš danas, 08.02.2024. godine održan je pripremni sastanak s gospodarstvenicima i mogućim aplikantima

u okviru javnog poziva za zapošljavanje i samozapošljavanje. Javni poziv je otvoren do 22.03.2024. godine kroz projekt “Udruživanje snaga za radna mjesta i stabilnost: Podrška ugroženim osobama u BIH kroz javno/privatno/civilno partnerstvo”. 

Prisutnima su se obratili u ime lokalne zajednice Rusmir Berberović i Salih Memić, pomoćnici načelnika i Rusmir Hanić ispred LIRcd-a koja je implementator projekta. U konstruktivnom razgovoru razmijenjena su mišljenja i odgovoreno na vrlo važna pitanja. Važno je naglasiti, kako će do kraja mjeseca veljače bit organiziran „Info dan“ gdje će bit poznato više informacija o samom projektu. Ovo je veoma važna prilika za sve mlade koji žele da pokrenu svoj vlastiti biznis ili da se zaposle kroz prekvalifikaciju u nekoj od kompanija kako bi za sebe osigurali bolju budućnost. 

„Ovo je bio prvi sastanak sa gospodarstvenicima i milim da je bio koristan i za nas, a i za njih, a pomoći će u realizaciji projekta koji je podržan i financiran od strane Njemačke vlade  i lokalne zajdenice. Proces samozapošljavanja je proces u kome se stimuliraju ideje pojedinaca u smislu biznisa i otvoreni smo za bilo koju poslovnu ideju. Potrebno je da korisnik napravi biznis plan koji mora imati ekonomske parametre i koji mora bit održiv na tržištu.

 Druga grupacija su ljudi koji imaju mogućnost da se zaposle u nekom gospodarskom subjektu lokalnog karaktera. S jedne strane, gospodarski subjekt izražava interes za zapošljavanjem pojedinih zvanja, a s druge strane pojavljuje se osoba koja želi raditi. Mi smo tu, u sredini, kako bi pomogli da se osoba prekvalificira za tu vrstu zvanja jer dajemo potporu u iznosu od 2700 eura za zapošljavanje te osobe kroz unapređenje ili proširenje proizvodnje. 

Moram reći da sam prijatno iznenađen vareškim gospodarstvenicima jer su iskazali totalno razumijevanje cijelog projekta, čak su se uključili sa vlastitim inicijativama kako da dođu do nove radne snage i novih usluga na području općine Vareš uz pomoć ovog projekta“, rekao je gospodin Hanić. 

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave ili informiraju u Općini Vareš o navedenom pozivu i aktivno sudjeluju u njegovoj realizaciji.

IMG6015-JP-ASB-ppziv
IMG6014-JP-ASB-ppziv
IMG6013-JP-ASB-ppziv
IMG6012-JP-ASB-ppziv
IMG6011-JP-ASB-ppziv

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5624

Jučer 8939

Ovaj Tjedan 41635

Ovaj Mjesec 201698

Ukupno 13986142

Currently are 126 guests and no members online